esthetische orthodontie

3D beugelmaker wil esthetische orthodontie goedkoper maken

Iedereen heeft recht op een perfecte en gezonde smile, dat vindt de PerfectSmileClub. Daarom heeft deze innovatieve 3D beugelmaker zich als doel gesteld om een grotere groep mensen toegang te geven tot vaak nog dure orthodontie-behandelingen. Velen worden daarvan nu nog buitengesloten, omdat ze de kosten niet kunnen dragen. PerfectSmileClub maakt tanden recht en wit, zonder zichtbare beugels en zonder de omwegen van maandelijkse controles, meestal in slechts 6 tot 12 maanden. Voordeel is ook dat de behandelprijs tot wel 60% lager is dan bij andere aanbieders.

Esthetische orthodontie

De orthodontie houdt zich bezig met het verbeteren van de stand van de tanden met behulp van een beugel. Als tanden niet recht staan, of als er veel of juist weinig ruimte tussen de tanden zit, dan kun men daarvoor naar de orthodontist. Bij een beugel denkt men vaak dat je een tijd moet rondlopen met slotjes op je tanden. Voor de esthetische orthodontie is er nu een alternatief: de PerfectSmileClub. Dit concept werkt met een serie op maat gemaakte transparante, dus bijna onzichtbare hoesjes over de tanden. Ieder setje maakt de tanden iets rechter.

Het onderzoek

Eerste stap is de impression kit, waarmee zelf tandafdrukken kunnen worden gemaakt. Vervolgens wordt een 3D model van de tanden geproduceerd om in speciale software exact te berekenen wat nodig is om ze recht te maken. Iedere tand wordt dan als een puzzel verplaatst, waarmee een persoonlijk 3D behandelplan wordt gevisualiseerd. Ook kan men hiervoor binnenkort bij de speciale Smileshop terecht, waar met de speciale mondscanner een 3D scan van de tanden worden gemaakt (in plaats van de impression kit) zodat men meer te weten komt over orthodontie in het algemeen. De eerste Smileshop start binnenkort in Amsterdam.

Het behandelplan.

De behandeling is geschikt voor relatief makkelijke correcties, vooral voor het recht maken van tanden. In plaats van de maandelijkse controles bij de orthodontist doet men de behandeling voornamelijk zelf, met hulp van een behandelapp. De onzichtbare beugelsetjes worden om de paar maanden thuisbezorgd. Bestellen kan eenvoudig via de online shop of een SmileShop.

Medische innovatie en marketing

Heb jij ook een medische innovatie en wil je deze met succes op de markt brengen? Ik help je graag bij de online marketing. Vul de quickscan in, dan neem ik snel contact met je op.