Aantal schoonheidssalons in Nederland

Het aantal schoonheidssalons en de omzet in de professionele schoonheidsbranche groeit sterk. Dat blijkt uit recent onderzoek dat een actueel en helder beeld geeft over de branche van schoonheidsverzorging en specifiek over de schoonheidsspecialiste.

Bedrijven die actief zijn in de professionele schoonheidsbranche kun je verdelen in bedrijven die  schoonheidsverzorging  als primaire activiteit aanbieden (schoonheidssalons) en andere ondernemingen  die schoonheidsverzorging als nevenactiviteit aanbieden.  Het schoonheidssalons is de afgelopen vijf jaar met bijna 30% toegenomen en dat geldt ook voor het aantal vestigingen. Omdat de overgrote meerderheid van schoonheidssalons kleine zelfstandigen zijn, bestaat er weinig verschil tussen het aantal bedrijven en het aantal vestigingen.

Alle provincies kenden een groei van het aantal schoonheidssalons. De sterkste groei van het aantal schoonheidssalons over de afgelopen vijf jaar was in de provincies Noord-Holland (+36,6%), Flevoland (+35,6%) en Zuid-Holland (+33,2%). In Friesland nam het aantal schoonheidssalons met +20,5% het minst sterk toe.

kennis van de marktHoofdactiviteit schoonheidssalons

Van alle schoonheidssalons heeft 45 procent als hoofdactiviteit schoonheidsspecialist. Een op de drie schoonheidssalons betreft een pedicure. Manicures/nagelstudio’s vertegenwoordigen 16 procent van de bedrijven. De overige schoonheidssalon zijn actief op het gebied van visagie/make-up (2,4%), massage (2,0%) en wellness in het algemeen.

Meer weten over de markt waarin jij actief bent?

Ben je op zoek naar een frisse blik op de trends en ontwikkelingen in jouw markt of ben je op zoek naar cijfers over bestedingen en de omvang van de markt? Op basis van diepgaander onderzoek in deze specifieke markten kun je een eigen visie ontwikkelen en beter inspelen op kansen en bedreigingen.

Ik heb actuele kennis over de schoonheidsbranche, voedingsbranche, positieve gezondheidmentaal welbevinden en wellness en kan je hierbij goed helpen. Ik combineer mijn (online) marketing kennis op strategisch niveau met mijn jarenlange ervaring als online marketing in health, food, beauty en wellness. Wil jij weten hoe je jouw online marketing activiteiten kunt verbeteren? Mail je naam en de URL van je website. Ik laat je dan snel weten wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn.