inspratie gezond leven leende

Gezond leven: inspiratie opdoen in Leende en Chaam

Inspiratie voor een gezonde leefstijl

Wil je inspiratie opdoen voor een gezond leven? Kijk dan eens naar de wijze waarop de inwoners van Leende en Chaam dat doen.  Gezond leven gaat makkelijker als je het samen doet: van de huisarts tot de snackbar, van de bakker tot de buurman. Samen gezond eten, bewegen en ontspannen. In Brabant gebeurt dit al op verschillende manieren. Laat je insprireren om samen te werken aan positieve gezondheid.

Gezond snacken tijdens Acht van Chaam

Tijdens de Acht van Chaam, een populair wielerevenement, vind je naast bier, friet en hamburgers ook een healthy corner. Hier kunnen mensen gezond snacken en zo op een laagdrempelige manier kennismaken met het fenomeen Cittaslow. Letterlijk ‘langzame stad’. Een cittaslow wil de kwaliteit van leven verbeteren door het authentieke te koesteren en nieuwe technieken in te zetten die vooruitgang mogelijk maken. De gemeente werkt samen met verenigingen, bedrijven en inwoners aan een prettig en gezond leefklimaat.

Inspiratie gezond leven in Leende 12 augustus 2018

In Leende begon het toen sportarts Hans van Kuijk en huisarts Norbert van den Hurk ontdekten dat het percentage mensen met overgewicht vijf procent hoger lag dan het landelijk gemiddelde. Ze besloten de campagne ‘GezondDorp’ te starten. Door zowel inwoners als de lokale middenstand nauw bij hun initiatief te betrekken, konden ze doeltreffend een andere, gezondere voedingsstijl introduceren. Dorpsgenoten werden uitgedaagd om gezonder te eten en meer te bewegen. Inmiddels worden 250 deelnemers regelmatig gecheckt op gezondheid en welbevinden. Niet alleen zijn de resultaten heel positief, ook het bewustzijn over voeding en de saamhorigheid in Leende zijn ontegenzeggelijk toegenomen. Het initiatief krijgt nationale aandacht.

Op zondag 12 augustus organiseert GezondDorp Low Carb Healthy Food belevingsmarkt. Dit is ‘the place to be’ voor iedereen die op zoek is naar inspiratie op het gebied van goede, eerlijke voeding, beweging (inspanning), ontspanning & sociale contacten en slaap & bioritme. Voor al deze componenten is aandacht tijdens deze markt vol van inspiratie. De hele dag worden er in Leende (nabij Eindhoven) uiteenlopende lezingen en workshops gegeven. Bezoekers kunnen op de markt bovendien advies krijgen, shoppen, proeven en genieten van entertainment.

Marketing in food, health beauty en wellness

Ik ben er van overtuigd dat een gezonde leefstijl ervoor kan zorgen dat er bespaard kan worden op de kosten van de zorg, dat mentaal welbevinden en wellness stress kan verminderen en dat een mooi uiterlijk alles te maken heeft met gezond leven. Ik verwacht dan ook dat deze vakgebieden in de toekomst naar elkaar toe zullen groeien en dat een holistische aanpak zoals positieve gezondheid zeer succesvol kan zijn.

Mijn visie: kijk goed wat er gebeurt in jouw markt en zet de behoefte van de klant centraal in jouw marketing aanpak. Kies voor een onderscheidende propositie van jouw praktijk en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden. Wil je daar eens een keer over praten met mij? Vraag dan een strategie-sessie aan.