gezondheidsapps

Gebruik jij al gezondheidsapps om nog gezonder te leven?

Gebruik van gezondheidsapps

Wereldwijd gezien meet 33% van de bevolking tegenwoordig zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie zoals een app, een hartslagmeter of een smartwatch en 18% laat weten dit in het verleden wel eens te hebben gedaan. De Chinezen staan bovenaan als het gaat om het zelf meten van conditie en gezondheid (45%). In Brazilië en de VS meet 29% van de bevolking hun gezondheid en conditie, gevolgd door Duitsland (28%) en Frankrijk (26%). Sinds een paar maanden ben ik er ook mee bezig, en ik heb 4 gezondheidsapps ontdekt die mij goed bevallen: Human, Headspace, My Weight en Sleepcycle. Ze helpen mij om mijn gezondheid te meten en om gezonder te leven.

Human

Human is een app die al je activiteiten bijhoudt, zodat je gestimuleerd wordt om elke dag actief te zijn. Ik werk doorgaans op kantoor, zit dus de hele dag. De app geeft een seintje dat het tijd is voor een wandeling of een blokje om. Door het gebruik van de app beweeg ik nu gemiddeld 600 minuten per week.

Headspace

Net als veel andere vrouwen ben ik met van alles en nog wat bezig. Mindfulness kan je helpen om mentaal tot rust te komen. Alhoewel het wat zweverig klinkt en ik er toch wat sceptisch tegenover stond, heeft het mij wel geholpen. Ik gebruik de app Headspace, een mindfulnesstraining, om even een kwartiertje ontspannen en tot mezelf te komen. Meestal als ik in de trein zit, onderweg naar mijn werk. Ik krijg er ruimte mee in mijn hoofd.

My weight

Deze app werd ontwikkeld als een motivatietool die vooral helpt als je binnen een vooraf bepaalde periode een streefgewicht probeert te bereiken. Je voert regelmatig je gewicht in en ziet in de grafiek of en hoeveel vooruitgang je boekt. Als je probeert af te vallen door gewoon wat minder te eten kun je precies zien op welke datum je je streefgewicht gaat behalen.

Sleepcycle

Sleepcycle registreert je slaapcyclus en wekt je op het moment dat je in een lichte slaapfase verkeert. Het gevolg is dat je fris en fruitig uit je bed springt in plaats van eindeloos te snoozen.

Gebruik van gezondheidsapps in Nederland

Kennelijk ben ik qua gebruik van gezondheidsapps (nog) een uitzondering, want uit onderzoek van GFK blijkt dat slechts 13% van de Nederlanders zijn gezondheid en conditie meet. Daarnaast geeft 10% aan dit in het verleden wel eens te hebben gedaan. Het merendeel van de Nederlandse bevolking (73%) heeft hier echter nog nooit gebruik van gemaakt. Nederland staat hiermee onderaan op de lijst als het gaat om het zelf meten van je gezondheid en conditie. Misschien is het ook iets voor jou om een een paar apps uit te proberen?

Inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidsbranche

Hoe zorg je ervoor dat klanten, ook in de toekomst, voor jou kiezen? Ben jij in staat om in te spelen op de behoefte van deze veranderende klant? Misschien kun je je diensten uitbreiden met behandelingen op het gebied van positieve gezondheid?

Mijn visie: kijk goed wat er gebeurt in jouw markt en zet de behoefte van de klant centraal in jouw marketing aanpak. Kies voor een onderscheidende propositie van jouw praktijk en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden.

Speciaal voor professionals met een eigen praktijk hebben we hiervoor een nieuwe aanpak ontwikkeld. Samen bedenken we hoe we jouw doelgroep kunnen bereiken en hoe je daarvoor jouw website en social media in kunt zetten. Als we dit goed doen hebben we voor dit plan maar 1 A4 nodig. Vervolgens leer ik je de fijne kneepjes van mijn vak om jou te helpen om je praktijk meer bekendheid te geven en meer nieuwe klanten te werven.  Lees hier meer over marketing voor vak professionals met een eigen praktijk.