Diabetes type 2 genezen met voeding

Diabetes type 2 genezen met voeding- Foodtrucktour in Brabant

Diabetes type 2 en voeding

De hele maand mei rijdt er een foodtruck door Brabant waar chefkok Robert Danse ,als ervaringsdeskundige, uitleg over zijn strijd tegen diabetes geeft en hoe hij met “het nieuwe koken voor diabetici” grote stappen heeft gemaakt. Doel is om diabetes 2-patiënten en huisartsen op laagdrempelige wijze te faciliteren en motiveren om met kennis, tips en inzichten een fundamentele verandering in het eetpatroon te realiseren en op die manier diabetes te keren. Een uurtje in de foodtruck kan een leven voorgoed veranderen.

Voeding als medicijn

Van de 10 mensen met diabetes hebben er 9 diabetes type II. Daar is wat aan te doen: met een gezonde leefstijl en gezonde voeding kan je van je medicijnen afkomen. Dat wordt ‘diabetes omkeren’ genoemd.  Omkeren is belangrijk voor de gezondheid, een goede kwaliteit van leven én om de stijging van de ziektekosten ‘om te keren’.

Robert Danse: ““Ruim tien jaar terug kreeg ik de diagnose diabetes II. Met een nieuwe kijk op koken lukte het mij om mijn medicijngebruik flink terug te brengen. Graag inspireer ik andere diabetici met mijn kennis tijdens een van onze vele kook workshops bij jou in de buurt! De hele maand mei trek ik met een foodtruck Brabant door”.

Eet je Beter

Vijf maatschappelijk betrokken partners zien daar een kans liggen. Zij vormen de kartrekkers achter EetJeBeter: een initiatief dat diabetes II-patiënten inspireert om nieuwe, gezonde kookroutines te ontdekken. Samen willen we enthousiasme creëren dat gezonde voeding lekker én binnen handbereik is. Ook tijdens de HAS foodchallenge werden er innovatieve foodproducten ontwikkeld die bijdragen aan een gezonder eetpatroon.

Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie. De provincie Noord-Brabant en AgriFood Capital zijn initiatiefnemers van We Are Food en lid van een netwerk van Europese regio’s die het thema gastronomie en duurzaam en gezond eten op de internationale agenda willen zetten.

Marketing in health, food, beauty en wellness

Ik ben er van overtuigd dat een gezonde leefstijl ervoor kan zorgen dat er bespaard kan worden op de kosten van de zorg, dat mentaal welbevinden en wellness stress kan verminderen en dat een mooi uiterlijk alles te maken heeft met gezond leven. Ik verwacht dan ook dat deze vakgebieden in de toekomst naar elkaar toe zullen groeien en dat een holistische aanpak zoals positieve gezondheid zeer succesvol kan zijn.

Mijn visie: zet de klant centraal, kies voor een onderscheidende marktpositie van jouw praktijk en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden. Daarom ontwikkelden wij voor professionals, therapeuten en coaches met een eigen praktijk een praktische marketing aanpak die er voor zorgt dat je de klanten werft die bij je passen.

Heb jij een voedingsproduct of -dienst en wil je dat graag online op de kaart zetten? Ik heb hier veel ervaring mee opgedaan en ik help je graag. Neem contact met mij op, ik kijk wat ik voor je kan doen.