huisarts online bestellen

Zorg on demand: bestel je huisarts online

Zorg on demand bij de huisarts

Veel consumenten hebben een hekel aan volle wachtkamers bij de dokter en vinden dat ze vaak te lang moeten wachten. Doctize biedt de mogelijkheid een consult met een arts te boeken op een zelfgekozen locatie en tijdstip.  Op dit moment richt Doctize haar pijlen vooral op Amsterdam en omstreken. Het gaat echter snel, inmiddels zijn ze  ook in Utrecht actief. Gezien het succes en de behoefte zullen andere steden zoals Rotterdam en Den Haag snel volgen.

Zorg on demand

Vanwege de toenemende vraag naar zorg on demand is onlangs de online dienst Doctize gelanceerd. Via de website www.doctize.nl bestelt de bezoeker een dokter en rekent online af voor het consult op locatie.  Leontine Westenberg, huisarts en mede-oprichter van Doctize: “ Ik ben ruim 10 jaar als huisarts werkzaam in Amsterdam en omstreken. In deze periode heb ik ervaren hoe vervelend patiënten het vinden om hun tijd te verdoen in de wachtruimte als het gaat om minder acute klachten. Wij bieden hier nu een oplossing voor ”. Naast de particuliere markt is Doctize al actief binnen de zakelijke markt. Een groot deel van de hotels in Amsterdam is bekend met Doctize en conciërges op de Zuidas zijn op de hoogte van de diensten van Doctize. Een aantal grotere poppodia en conventiecentra heeft een exclusieve samenwerking met Doctize. Michel Hurkens, operationeel manager binnen Doctize: “Recent nog werden we opgeroepen voor een stembandprobleem bij een wereldberoemde artiest. We hebben het voor elkaar gekregen dat de artiest alsnog op kon treden. Dat geeft natuurlijk een enorme kick, maar het gevoel is niet anders toen we een jongedame op de Zuidas konden helpen met haar medische klacht waardoor ze haar allereerste vergadering niet hoefde te missen! ”

Hoe werkt het?

Doctize werkt heel eenvoudig. Het maken van een afspraak op het gewenste moment en de locatie van voorkeur is binnen enkele minuten voltooid. Thuis, op het werk, op de sportschool, op de hotelkamer, de patiënt bepaalt. Na online betaling zal een van de artsen van Doctize langskomen voor een consult van maximaal 30 minuten. Een eventueel recept volgt achteraf per e-mail.

Vervangt Doctize de eigen huisarts?
Doctize vervangt de eigen huisarts niet. Doctize richt zich op de zogenaamde kleine kwalen uit de huisartsenpraktijk. Denk daarbij aan oorontsteking, ooginfectie, sportblessures, eczeem en allergieën. Doctize is van mening dat haar diensten de huisartsen zal helpen met het terugdringen van de werkdruk waarover de laatste tijd voldoende is verschenen in de media. De patiënten van Doctize ontvangen na hun consult per e-mail een brief met het verslag van het consult. Het is aan de patiënt of deze wordt doorgestuurd naar de eigen huisarts.

Wat zijn de kosten van Doctize?

Het tarief voor een dokter op locatie bedraagt €49,00. De diensten van Doctize worden niet standaard door de zorgverzekering vergoed. Eventuele voorgeschreven medicatie wordt wel op de gebruikelijke wijze vergoed via de zorgverzekeraar.

Wat doe jij online met jouw praktijk?

Wat doe jij als healthprofessional online? Wil jij ook nieuwe kansen benutten en ben jij klaar voor de toekomst?

Mijn visie: kijk goed wat er gebeurt in jouw markt en zet de behoefte van de klant centraal in jouw marketing aanpak. Kies voor een onderscheidende propositie van jouw praktijk en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden.

Speciaal voor professionals met een eigen praktijk hebben we hiervoor een nieuwe aanpak ontwikkeld. Samen bedenken we hoe we jouw doelgroep kunnen bereiken en hoe je daarvoor jouw website en social media in kunt zetten. Als we dit goed doen hebben we voor dit plan maar 1 A4 nodig. Vervolgens leer ik je de fijne kneepjes van mijn vak om jou te helpen om je praktijk meer bekendheid te geven en meer nieuwe klanten te werven.  Lees hier meer over marketing voor vak professionals met een eigen praktijk.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *