voorbereiden op ouder worden

Voorbereiden om vitaal ouder te worden? Hoe doen we dat?

Voorbereiden om vitaal ouder te worden?

Radar vroeg mensen uit verschillende leeftijdscategorieën naar hun ervaringen en verwachtingen met ouder worden. De meerderheid (64 procent) laat ouder worden gewoon over zich heen komen. De rest, 36 procent, bereidt zich op een bepaalde manier voor op veroudering (of heeft dat gedaan), om zo de nadelige gevolgen voor te zijn. Aan het onderzoek over ouder worden deden 36.192 mensen mee, in verschillende leeftijdscategorieën. De meerderheid is lid van het Radar Testpanel. Deze groep mensen ontvangt zo’n 2 keer per maand een (vrijblijvende) uitnodiging om mee te doen aan de onderzoeken van Radar.

Uiterlijke kenmerken veroudering niet zo belangrijk

Om vitaal te blijven op oudere leeftijd, zegt 71 procent te bewegen. 55 procent let op gezonde voeding, 51 procent rookt niet, de helft van de respondenten zorgt voor voldoende slaap en rust. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat 56 procent van de respondenten het onbelangrijk vindt om uiterlijke veroudering tegen te gaan. Van degenen die zeggen het ‘vrij onbelangrijk’ te vinden, geeft meer dan de helft aan wel iets te doen om uiterlijke veroudering tegen te gaan of voor te blijven: voornamelijk sporten en bewegen en voldoende slapen en rusten. Ook roken wordt mede vanwege het uiterlijk vermeden, net als alcohol. 27 procent blijft uit de zon of smeert zich goed in met zonnebrandcrème om huidveroudering (en andere nare gevolgen) tegen te gaan.

Cosmetische ingrepen?

82 Procent van de respondenten uit het testpanel heeft nooit een cosmetische ingreep laten doen en staat daar ook niet voor open. 5 procent heeft weleens een cosmetische ingreep laten doen. Nog eens 13 procent staat ervoor open, nu of op een later moment. Als gevraagd wordt welke cosmetische ingrepen men zou willen ondergaan dan luiden de antwoorden als volgt.

1. Om hangende oogleden of wenkbrauwen tegen te gaan: 72%
2: Tegen een slapper wordende huid: 22%
3. Tegen rimpels: 21%
4. Tegen vlekken op de huid: 19%
5. Tegen ongewenste haargroei: 13%
6: Tegen haaruitval: 10%

Marketing in health, food, beauty en wellness

Ik ben er van overtuigd dat een gezonde leefstijl ervoor kan zorgen dat er bespaard kan worden op de kosten van de zorg, dat mentaal welbevinden en wellness stress kan verminderen en dat een mooi uiterlijk alles te maken heeft met gezond leven en gezonde voeding. Ik verwacht dan ook dat deze vakgebieden in de toekomst naar elkaar toe zullen groeien en dat een holistische aanpak zoals positieve gezondheid zeer succesvol kan zijn.

Mijn visie: kijk goed wat er gebeurt in jouw markt en zet de behoefte van de klant centraal in jouw marketing aanpak. Kies voor een onderscheidende propositie van jouw praktijk en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden.

Wil je graag weten hoe je lokaal meer klanten kunt werven? Wij ontwikkelden speciaal voor professionals met een eigen praktijk een marketing aanpak op maat.