huidcontact nivea

Nivea’s nieuwe missie: care for human touch

Nivea heeft een nieuwe missie “Care for Human Touch”.  Hiermee wil Nivea de gezondheidsvoordelen van menselijke aanraking onder de aandacht brengen en meer saamhorigheid aanmoedigen.  “We bedoelen dit letterlijk, omdat de huid bij NIVEA altijd op de eerste plaats heeft gestaan,” zegt Ralph Zimmerer, Vice President Global NIVEA Brand Identity & Brand Capability. “Door de pandemie en de noodzakelijke sociale afstandsregels zullen we nog wel een tijdje op afstand van elkaar moeten blijven, maar het is belangrijk dat we onszelf herinneren aan het belang van fysieke aanraking in onze naaste omgeving. En we kunnen ook blijven zorgen voor onze menselijke verbindingen met degenen die zich buitengesloten of achtergesteld voelen. Regelmatige telefoongesprekken, videogesprekken en het uitreiken van een hand via sociale media zijn een goede manier om mensen te vertellen: je bent niet alleen.”

Gezondheidsvoordelen van huidcontact

Nivea trapt de campagne af met een waargebeurd verhaal om mensen ervan bewust te maken dat menselijk contact letterlijk levensreddend kan zijn.  De film, die via digitale kanalen op alle markten in Europa zal worden gedistribueerd, vertelt het schrijnende waargebeurde verhaal van de Hamburgse tweeling Lilly en Madelaine. Deze tweeling die 16 jaar geleden negen weken te vroeg geboren werden, waren allebei extreem kwetsbaar. Madelaine’s leven was echter in groot gevaar; ze had een gat in haar hart en kon niet zelfstandig ademen. Hun ouders stonden machteloos toe te kijken hoe de artsen het onvermijdelijke niet konden voorkomen. Toen kwam een verpleegster op het intuïtieve idee om de tweeling samen in dezelfde couveuse te leggen, huid tegen huid. Lilly was nog maar enkele dagen oud en omhelsde instinctief haar zusje. Het effect op de gezondheid van Madelaine was onmiddellijk merkbaar, en na verloop van tijd werd ze sterker, dankzij het comfort van het huidcontact van haar zusje. Lilly’s aanraking redde Madelaine’s leven. De creatieve keuze om de focus te leggen op echte mensen en hun ervaringen met huidcontact geeft authenticiteit en emotie aan het verhaal, waarvan NIVEA hoopt dat het zal helpen inspireren tot meer menselijke aanraking, binnen de beperkingen van de sociale afstandsregels.

Ondersteuning huidcontact projecten

Als onderdeel van het nieuwe doelinitiatief #CareForHumanTouch zal NIVEA huidcontactprojecten ondersteunen om de levenskwaliteit te bevorderen van mensen die het risico lopen eenzaam te zijn, zoals te vroeg geboren baby’s, visueel gehandicapten en ouderen met dementie. Tegen 2025 zal NIVEA 20 miljoen euro investeren in skin-touch projecten, die de individuele gezondheid en het welzijn van meer dan 150.000 mensen moeten beïnvloeden. Daarnaast streeft NIVEA ernaar om door middel van consumentenvoorlichting 100 miljoen consumenten te informeren over de gezondheidsvoordelen van menselijke aanraking.

Lees meer meer over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de cosmeticabranche en positieve gezondheid