groenten fruit mentaal welbevinden

Groenten en fruit goed voor mentaal welbevinden

Het is al eerder bewezen dat gezonde voeding, met veel groenten en fruit, een positieve invloed heeft op de verouderingsprocessen van ons lichaam. Uit een studie die recent is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nutriënt blijkt dat groenten en fruit ook positief bijdragen aan ons mentaal welbevinden. Het overgrote deel van de geïncludeerde studies laat zien dat een hogere inname van groenten en fruit (en sommige specifieke subgroepen zoals bessen, citrus en groene bladgroenten) zorgt voor hogere levels van optimisme en een groter vertrouwen in je eigen bekwaamheid. Daarom kan de algemene aanbeveling om minstens 5 porties fruit en groenten per dag te consumeren ook gunstig zijn voor de geestelijke gezondheid.

Groenten en fruit helpen tegen depressieve stoornissen

Groenten en fruit bevatten een hoog gehalte aan voedingsstoffen die van belang kunnen zijn in het geval van depressieve stoornissen. Het doel van de studie was om een systematische review uit te voeren van de observationele studies naar het verband tussen de inname van fruit en groenten en de geestelijke gezondheid bij volwassenen. De geselecteerde studies (61) waren met name gericht op depressie en symptomen van depressie. Maar ook andere factoren van mentale gezondheid zoals algemeen mentaal welbevinden, stemming, angst, eigenwaarde, kwaliteit van leven, slaapkwaliteit, tevredenheid over je leven, creativiteit, optimisme en stress werden in sommige studies geanalyseerd.
Daarnaast daalt het level van psychologisch leed en beschermt het tegen depressieve symptomen. Het is echter belangrijk om te bedenken dat de geïncludeerde studies verschillende methodes, studiepopulaties en definities voor groenten en fruit hebben gebruikt. Hierdoor kunnen de resultaten niet altijd goed vergeleken worden.

Marketing in health, food, beauty en wellness

Ik ben er van overtuigd dat een gezonde leefstijl ervoor kan zorgen dat er bespaard kan worden op de kosten van de zorg, dat mentaal welbevinden en wellness stress kan verminderen en dat een mooi uiterlijk alles te maken heeft met gezond leven. Ik verwacht dan ook dat deze vakgebieden in de toekomst naar elkaar toe zullen groeien en dat een holistische aanpak zoals positieve gezondheid zeer succesvol kan zijn.

Mijn visie: kijk goed wat er gebeurt in jouw markt en zet de behoefte van de klant centraal in jouw marketing aanpak. Kies voor een onderscheidende marktpositie van jouw praktijk en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden.

Hoe lijkt het jou om een sparring partner te hebben die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing, weet hoe je hiermee klanten kunt werven en bovendien jouw branche goed kent? Wil je weten wat ik voor je zou kunnen betekenen? Vul dan vrijblijvend de quickscan in.