Social media marketing

Social Media marketing is een belangrijk onderdeel van jouw totale online marketingstrategie. Ik zie dat veel ondernemers druk bezig zijn met social media om ‘zichtbaar’ te worden. Daarmee willen ze de aandacht van mensen grijpen en vervolgens hopen ze dan dat die mensen ooit klant bij hen worden. Helaas, het is geen gratis wondermiddel.

Social media trends

Social media trends geven aan dat het organisch bereik van social media snel afneemt. Ook het dagelijks gebruik van social media onder Nederlanders verandert. Daarmee wordt het nog belangrijker dat je je social media accounts goed onderhoudt en dat je investeert in goede content.  Dit kost tijd en/ of geld en moet natuurlijk wel wat opleveren.

Wat moet je posten op social media?

Wat is het doel van het plaatsen van een post op social media? Wat post je wel of niet?

Je verhaal op social media is hetzelfde als je verhaal in jouw praktijk of als je met klanten aan de telefoon zit. Waar bellen je klanten voor? Wat willen ze weten? Wat maakt jouw praktijk zo anders of uniek?

Zorg ervoor dat je doelgroep meer begrip krijgt voor wat je te bieden hebt en wat je voor ze kunt betekenen.  Aanbiedingen en reclame worden veel minder gewaardeerd, en al helemaal niet als mensen nog geen binding met jouw praktijk of producten hebben.  Geen platte aanbiedingen en prijsaanbiedingen dus, dat werkt eerder tegen je dan voor je.

Gebruik social media om je marktpositie te versterken. Professionals met een eigen praktijk kunnen we hierbij ondersteunen met een marketing aanpak op maat.

klantgericht luisterenLuister naar je klanten

Social media zijn ook bedoeld om te luisteren naar je klanten en de dialoog met ze aan te gaan. Je zult tijd moeten besteden om de vragen die via Facebook, Instagram of andere social media gesteld worden te beantwoorden. Investeer in het beantwoorden van die vragen, of dat nu overdag of in de avond is, of op een werkdag of in het weekend. En ja, dat kost tijd! Maar het levert ook veel op. Je staat direct in contact met je potentiële klant en je kunt kijken of je iets voor hem of haar kunt betekenen.

Hulp nodig bij jouw social media marketing?

Wil je weten hoe er meer bezoekers naar je website kunt trekken naar jouw website met behulp van social media marketing waardoor je nieuwe klanten kunt werven?

Indien gewenst verzorg ik ook cursussen social media voor zakelijk gebruik en kun je je facebookmarketing gedeeltelijk aan mij uitbesteden.  Via mijn online marketing bureau Marktvizier verzorg ik social media voor bedrijven

Geïnteresseerd?  Vul dan vrijblijvend QuickScan in. Ik neem contact met je op en laat je snel weten wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn.