zorgrobot mensen dementie

Robot huisdier voor mensen met dementie

Zorgrobot voor mensen met dementie

Ook voor mensen met dementie is het belangrijk om gezond te blijven en de zorgrobot Justocat kan daar een positieve bijdrage aan geven. Bij gangbare therapieën voor demente mensen worden vaak muziek, massage en soms huisdieren toegepast. Maar in de praktijk is het niet gemakkelijk om met echte huisdieren te werken. Ze hebben verzorging nodig, zijn duur in onderhoud, schoonmaak en kunnen een gevaar vormen voor anderen.robot demente mensen Zeker binnen zorginstellingen is dit niet eenvoudig te realiseren.   Voor mensen met dementie is er nu een interactief  ‘robothuisdier’: de justocat, De interactieve kat geeft patiënten rust, verbetert intermenselijke actie, gaat eenzaamheid tegen en geeft mensen een gevoel opnieuw ergens voor te kunnen zorgen.

Zorgrobot Justocat

Samen met een in dementie gespecialiseerde zorginstelling is in 2011 in Zweden begonnen met de ontwikkeling van een interactief ‘robothuisdier’; de JustoCat®. Hij is zo groot en zwaar als een echte kat en gedraagt zich in vele opzichten als een echte kat. Onder de (wasbare) vacht bevindt zich de sensorunit die reageert op beweging (optillen, wiegen) en druk (aaien, knuffelen of aanraking). De robotkat ademt, miauwt en kroelt. Deze professionele snoezelrobot is geschikt voor dagelijks gebruik in gespecialiseerde zorginstellingen. Meer info of bestellen kan bij Roboticare.

Het is niet alleen een betaalbare zorgrobot maar de JustoCat is ook zeer eenvoudig in gebruik en wasbaar! JustoCat is een perfect voorbeeld van hoe robotica een waardevolle bijdrage kan leveren aan het leefplezier van mensen.

 Robotica

In Tokyo in het National Museum of Emerging Science and Innovation kon je in 2015 al robots zien  die op echte mensen lijken. Ze kunnen zelfs spontane vragen van het publiek beantwoorden. Altijd even correct en altijd met een vriendelijk gezicht natuurlijk. Voor velen misschien nu nog science fiction, maar dit duurt echt geen 10 jaar meer en dan zitten deze robots achter de recepties van wellnesscentra en hotels. In dit filmpje zie je hoe een robot reageert op het publiek.

 

Marketing in health, food, beauty en wellness

Ik ben er van overtuigd dat een gezonde leefstijl ervoor kan zorgen dat er bespaard kan worden op de kosten van de zorg, dat mentaal welbevinden en wellness stress kan verminderen en dat een mooi uiterlijk alles te maken heeft met gezond leven en goede voeding. Ik verwacht dan ook dat deze vakgebieden in de toekomst naar elkaar toe zullen groeien en dat een holistische aanpak zoals positieve gezondheid zeer succesvol kan zijn.

Mijn visie: kijk goed wat er gebeurt in jouw markt en zet de behoefte van de klant centraal in jouw marketing aanpak. Kies voor een onderscheidende propositie van jouw praktijk en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden.

Wil jij met je nieuwe producten of diensten beter zichtbaar worden op internet? Vraag dan een gratis quickscan aan, dan laat ik je weten wat ik voor je kan betekenen.