baby spa

Baby spa verovert Nederland en Belgie

Nieuw: de baby spa

Heb jij al gehoord van de baby Spa? In Australië, Engeland, Zuid-Afrika en Spanje kennen ze dit fenomeen al, maar nu komen de baby spa’s ook naar Nederland en België.
In april 2017 opende in Almere de eerste Baby Spa van Nederland en ook in Montfoort kun je jouw jouw baby van 0 tot 6 maanden heerlijk laten genieten in een van de whirlpoolbaden. Het water is helder en schoon, zonder chemische middelen. Het heeft een aangename temperatuur van 35 graden. In juli 2018 wordt er ook in Peer in België een baby pa geopend. Hier kunnen baby’s en hun ouders terecht voor een plons in de jacuzzi en een massage

babyspa

Floating baby

In februari 2014 werd in Houston, Texas, de eerste spa geopend die exclusief voor baby’s is. Volgens de eigenaar en oprichter Kristi Ison zorgt de spa dat ervoor dat de fysieke en cognitieve ontwikkeling van baby’s verbetert. “Ouders vertellen mij dat hun baby beter slaapt, meer eet, en over het algemeen gelukkiger en sterker zijn”.  De spa heeft baby’s van twee weken oud tot acht maanden oud die gedurende 20 minuten in een klein zwembad drijven. De baby’s dragen waterdichte zwemluiers en een speciaal ontworpen donutvormig drijfmiddel rond hun nek om het hoofd boven water te kunnen houden.  Deze opblaasbare zwembanden  laat de baby’s gemakkelijk bewegen, terwijl ze tegelijkertijd de spier- en botstructuur versterken.

Hydrotherapie

De baby spa maakt gebruik van de principes van hydrotherapie. Dit is een vorm van fysiotherapie/oefentherapie die in het water wordt uitgevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de gewichtsloosheid van het menselijk lichaam in het water en de temperatuur van het water.  Tot nu toe is er geen onderzoek gedaan om de beweringen van Ison te ondersteunen dat het water de kracht en de cardiovasculaire gezondheid van de baby’s meer zal verbeteren dan enige andere oefening.

Holistische aanpak van leefstijl

Ik ben er van overtuigd dat een gezonde leefstijl ervoor kan zorgen dat er bespaard kan worden op de kosten van de zorg, dat preventieve wellness stress kan verminderen en dat een mooi uiterlijk alles te maken heeft met gezond leven. Ik verwacht dan ook dat deze vakgebieden in de toekomst naar elkaar toe zullen groeien en dat een holistische aanpak zeer succesvol kan zijn. Wil je daar eens een keer over praten met mij? Vraag dan een strategie-sessie aan.