Conceptontwikkeling: van idee naar resultaat

Je hebt een idee voor een nieuw product, een nieuwe dienst, een nieuw concept. Iets wat er nog niet is. De ambitie is helder, de richting is bepaald. Maar dan? Een idee of een strategische richting is nog niet geschikt om voor te leggen aan toekomstige gebruikers. Hoe kom je van het strategische ‘wat’ naar een concreet en testbaar ‘hoe’? De conceptontwikkelingsfase vormt de brug tussen bedrijfsstrategie en de praktische invulling daarvan. De vertaling van het beoogd resultaat naar een testbaar idee of propositie.

Stappenplan conceptontwikkeling

Het doel van conceptontwikkeling moet altijd zijn om het nieuwe idee zodanig vorm te geven dat je het concept kunt testen bij je toekomstige gebruikers. Op basis daarvan kun je zowel een kwalitatieve als een kwantitatieve inschatting maken van de te verwachten acceptatie door de doelgroep. Conceptontwikkeling begint bij een idee of het oplossen van een probleem. Het eindigt pas als de eindgebruiker zegt: “Wat een goed idee. Dat er dat nog niet was!”. Dat is het hoogste haalbare resultaat dat we natuurlijk nastreven.conceptontwikkeling

Mijn stappenplan voor conceptontwikkeling is als volgt:
Fase 1: Doelgroepen formuleren.
Fase 2: Ontdek de behoefte, vind de potentie
Fase 3: Fix het probleem
Fase 4. Vaststellen kaders, mogelijkheden en beperkingen
Fade 5: Experimenteer
Fase 6: Maak het concept ‘kloppend’
Fase 7. Meten, weten, verbeteren
Door onze samenwerking komen we tot waardevolle nieuwe inzichten.

Conceptontwikkeling in health, food, beauty en wellness

Ik help bedrijven, merken en professionals met visie, daadkracht en creativiteit bij het inspelen op een sterk veranderende markt. Ik ben een ervaren online marketing specialist die opdrachtgevers structureel helpt te groeien door online marketing strategisch in te zetten. Ik vertaal marktkansen en klantbehoeften naar proposities en concepten en help bij het ontwikkelen, coördineren en implementeren van de (online) marketingstrategie. Een ondernemersmentaliteit, pionieren, innoveren, meten en weten zijn daarin de belangrijkste ingrediënten. Ik luister, denk, praat en discussieer graag mee. Bekijk de online concepten die ik gerealiseerd heb.

Hulp nodig bij conceptontwikkeling?

Hoe lijkt het jou om een sparring partner te hebben die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing, weet hoe je hiermee klanten kunt werven en bovendien jouw branche goed kent?

Vul dan nu onderstaand formulier in dan neem ik snel contact met je op en gaan we aan de slag.

Informatie aanvraag conceptontwikkeling
Wij houden ook niet van spam. Lees onze privacy Statement