Voedingsbranche

Mensen zijn steeds bewuster met hun voeding bezig. Het groeiende bewustzijn van die verantwoordelijkheid maakt dat de samenleving maar ook individuele consumenten steeds andere en hogere eisen stellen aan producenten en distributeurs van voedsel. Er spelen verschillende trends tegelijkertijd.

EERLIJKE VOEDING

Eerlijke voeding, gezonde voeding en dan het liefst duurzaam geproduceerd.  Mensen letter er steeds vaker op of er iets aan producten wordt toegevoegd wat er van nature niet in hoort (denk aan E-nummers, pesticiden). Ook de wijze waarop het product gemaakt is staat in de belangstelling. Waar komt het vandaan? Is het biologisch en/of duurzaam geproduceerd? Het steunen van lokale ondernemers en kopen bij de boer staat steeds vaker in de belangstelling.

OPKOMST VAN OBESITAS

Obesitas is een snel groeiend wereldwijd probleem, de gevolgen van obesitas zijn groot. Vooral de aan het overgewicht gerelateerde gezondheidsklachten zoals suikerziekte, slaapapneu en hart- en vaatziekten kunnen een kortere levensverwachting tot gevolg hebben. Daarnaast moet niet worden onderschat welke rol obesitas kan spelen in het dagelijkse leven. Alledaagse activiteiten kunnen soms erg moeilijk of zelfs onmogelijk worden.

GENIETEN VAN VOEDING

Maar mensen kunnen ook enorm genieten van voeding. Omdat het gezellig, lekker en goed voor je is. Ook het samen beleven van eten en drinken, social dining, wordt steeds belangrijker.

MARKETING IN DE VOEDINGSBRANCHE

Hoe zorg je ervoor dat klanten, ook in de toekomst, voor jou kiezen? Ben jij in staat om in te spelen op de behoefte van deze veranderende klant? Hoe kun je als diëtist, voedingsdeskundige, leefstijlcoach of personal trainer bijdragen aan een gezondere leefstijl en gezonde voeding van de consument?

Mijn visie: zet de klant centraal, kies voor een onderscheidende propositie van jouw praktijk en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden.  Daarom ontwikkelden wij voor professionals, therapeuten en coaches met een eigen praktijk een praktische marketing aanpak die zorgt voor meer bekendheid en meer nieuwe klanten voor jouw praktijk.

Volg hieronder nieuwste trends en ontwikkelingen in de voedingsbranche en pak je kansen.

groenten fruit mentaal welbevinden

Groenten en fruit goed voor mentaal welbevinden

Het is al eerder bewezen dat gezonde voeding, met veel groenten…
corona risico afvallen

Corona-risico’s zijn voor Nederlanders aanleiding om af te vallen

Corona-patiënten en overgewicht Van de corona-patiënten die…
Food on the move

Vooral jongeren kopen eten als ze onderweg zijn

Food on  the move Het kopen van eten en drinken onderweg, food…
maximale zout dag

Nederlanders eten te veel zout

Vandaag, 13 juli 2020 hebben mannen van 31 tot 50 jaar al de…
minder suiker frisdranken

Frisdranken bevatten steeds minder suiker

Frisdrankproducenten realiseren gezamenlijk 25% caloriereductie De…
suiker challenge
maaltijdbox de krat

Meer voeding van lokale ondernemers in tijden van crisis

Consument steunt lokale boer en foodondernemers De coronacrisis…
nederlanders eten gezonder

Nederlanders eten steeds minder vlees

Nederlanders eten gezonder Een kwart van alle Nederlanders (24%)…
gezonder eten met nutriscore

Gezonder eten? Nutri-Score helpt voedingswaarde beoordelen

Gezonde claims levensmiddelen? Hoe kies je in de supermarkt? In…
gezond eten stimuleren

Onderzoek hoe gezond eten te stimuleren

Meer groenten en minder vlees eten De meeste mensen in Nederland…