Moestuinieren in opkomst
Zelf tomaten, wortels of komkommers verbouwen wordt almaar populairder. “Het mooie van moestuinieren is dat iedereen het in principe kan en het geeft een extra dimensie aan gezond eten. Er is toch niet leuker en lekkerder dan je eigen groenten en fruit opeten”, zegt Maarten Bruns van IVN Natuureducatie, En dat is goed nieuws, want wie zijn eigen groente verbouwt, komt dichter bij de natuur. Gezond eten is natuurlijk belangrijk voor mensen. In het algemeen, maar ook in de strijd tegen covid. Mensen met overgewicht komen bovenmatig vaak met covid klachten in het ziekenhuis terecht.
Vraag naar informatie over moestuinieren neemt toe
De vraag naar informatie, tips en cursussen over moestuinieren is de afgelopen weken bij IVN Natuureducatie flink toegenomen. Het begon in april, het begin van het moestuinseizoen, Waarschijnlijk heeft ook de moestuincampagne van Albert Heijn meegeholpen aan het enthousiasme. En het mooie daarvan is dat consumenten hierdoor het belang gaan inzien van biodiversiteit. Dat is normaal best een lastig verhaal om uit te leggen, maar de moestuinmaatjes maken dat begrijpelijk. Je hebt nu bijvoorbeeld de sperzieboon en wilde marjolein samen. Ze zijn ‘maatjes’. De wilde marjolein krijgt roze bloempjes waarin veel nectar zit. Daar komen honingbijen, wilde bijen en hommels op af, wat weer fijn is voor de bestuiving van de sperzieboon.