groenten innovatie

Groente en fruit uit de gratie? Tijd voor innovatie!

De Telegraaf meldt vanochtend dat groente en fruit uit de gratie is. Dat blijkt uit cijfers die het GroentenFruit huis gisteren presenteerde.  Een volwassene eet gemiddeld 139 gram groenten en 113 gram fruit per dag. Er wordt wel meer groenten en fruit in restaurants gegeten, maar dat is nog lang niet genoeg om de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag te halen.

De Nederlander blijkt wel bereid om meer uit te geven aan groenten en fruit: men kiest vaker voor duurdere producten (2% omzetstijging. Van de vers gekochte producten is inmiddels 22% voorbewerkt, de consument kiest dus duidelijk voor gemak.  Ook worden de boodschappen steeds vaker online gedaan en thuis bezorgd.

Groenten en fruit: innoveer!

Iedereen weet inmiddels wel dat groenten en fruit gezond zijn.  Eet je er genoeg van, dan verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2. En je wordt er mooi van , het effect van voeding op rimpels is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Ook op de HAS food Challenge in 2018 waren er heel wat innovatieve foodconcepten die bijdragen aan een gezonder eetpatroon.
De hoogste tijd om na te denken welke mogelijkheden de Nederlandse glastuinbouw in Nederland nog meer heeft om haar producten af te zetten.  Ik zie genoeg mogelijkheden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *