Foodtrends 2015: terug naar de basis

Foodtrends 2015

De belangrijkste trends in de voedingsbranche van 2015 zijn volgens supermarktgoeroe Phil Lemert zijn de groei van de online aankopen, gefermenteerde levensmiddelen en gerookte smaken. Volgens mij blijkt uit deze trends dat we weer eeuwenoude technologieën gaan gebruiken om basisvoedingsmiddelen te bewerken. Ambachtelijk gemaakt, streekproducten, voeding met voedingswaarde, gezond eten: we gaan weer terug naar de basis. Dit zijn de belangrijkste foodtrends in 2015:
 • Gerookte levensmiddelen
  Roken is een eeuwenoud proces om voedsel te conserveren. Vis en vlees werden vroeger niet zozeer voor de smaak gerookt, maar om het voedsel langer te kunnen bewaren. Tegenwoordig gebeurt het vooral voor de bijzondere rooksmaak. De vraag naar gerookte levensmiddelen neemt toe. Niet alleen vlees wordt gerookt, maar ook fruit en groenten krijg een rokerige smaak.
 • Gefermenteerde voedingsmiddelen
  Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Voorbeelden van zulke producten zijn yoghurt, bier, brood en koffie. Het is zo oud als de weg naar Rome, maar toch doen we het de laatste jaren steeds minder. In 2015 keert dit terug.
 • Gezonde snacks voor ouderen
  De mensen worden steeds ouder en ook de 65 plusser houdt van snacken. Als een oudere consument snackt, zal deze vooral kiezen voor producten die rijk zijn aan eiwitten, omega 3 en vezels.
 • Voeding met voedingswaarde
  Weg met het kant-en-klare eten uit de magnetron en voeding uit zakjes en pakjes. We nemen daar geen genoegen meer mee. Wij gaan voor eenvoudig maar vooral goed en vers eten. Gezonde voeding!
 • Voedingswaarde apps
  Informatie over de ingrediënten van een product en de voedingswaarden staan niet meer alleen op een verpakking, maar zijn in de toekomst ook te lezen door de streepjescode van een product te scannen.
 • Authentiek en ambachtelijk
  Lokaal en met de hand geproduceerd. Dat wordt steeds belangrijker. Er zal vaker gekozen worden voor beperkte distributie en submerken.

Klanten werven met een gerichte marketingaanpak

Hoe zorg je ervoor dat klanten, ook in de toekomst, voor jou kiezen? Ben jij in staat om in te spelen op de behoefte van deze veranderende klant? Hoe kun je als diëtist, voedingsdeskundige, leefstijlcoach of personal trainer bijdragen aan een gezondere leefstijl en gezonde voeding van de consument?

Mijn visie: kijk goed wat er gebeurt in jouw markt en zet de behoefte van de klant centraal in jouw marketing aanpak. Kies voor een onderscheidende marktpositie van jouw praktijk en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden.

Daarom heb ik een nieuw innovatief marketing concept ontwikkeld om je hierbij te ondersteunen: Reset &  Shine Online. Dit is een online marketing aanpak op maat voor jouw eigen praktijk.  De Reset en Shine online methode is gebaseerd op de 8 principes van marketing en de laatste trends op het gebied van healthfoodbeauty en wellness. Dat mixen en matchen we met jouw vakkennis, mijn kennis van online marketing en een benadering waarin jouw potentiële klant centraal staat.  Het resultaat is een lean en mean marketingplan dat je concrete handvatten geeft over de wijze waarop jij de klanten kunt aantrekken die bij je passen. Lees hier meer over marketing voor vak professionals met een eigen praktijk.