vacature voorzitter Anbos

Vacature: voorzitter van brancheorganisatie Anbos

Anbos, de branche-organisatie voor Schoonheidsverzorging, behartigt de belangen van haar leden op kwaliteit, vakinhoud en ondernemerschap.  De vereniging zoekt op korte termijn een (externe) voorzitter (m/v): een doorzetter, de verbindende schakel in de organisatie met een relevant netwerk.  Een werkgroep heeft een profiel opgesteld voor de nieuwe voorzitter:

Profiel voorzitter Anbos:

De voorzitter, met een hbo werk- en denkniveau, heeft ervaring in het besturen van een vereniging en het leiden van de discussies, is in staat de visie van de vereniging uit te dragen, mensen te motiveren en de teamgeest uit te dragen, niet alleen naar de leden, maar ook binnen het bestuur en de werkorganisatie. Ervaring in de (politieke) lobby is een pre. De voorzitter dient de doelstellingen van ANBOS te onderschrijven en zich actief in te zetten, samen met haar/zijn collega-bestuurders om die doelstellingen te realiseren.

En ondernemend?

Misschien is het vanzelfsprekend, maar een vaardigheid die in de beschrijving van de vacature niet genoemd wordt is ondernemerschap. En volgens mij is dit een van de belangrijkste competenties voor een voorzitter van een hedendaagse branchevereniging. Van moderne bestuurders mag verwacht worden dat ze initiatief nemen, kansen zien en benutten, vraaggericht opereren en flexibel inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Deze vaardigheid is nodig omdat de wereld om ons heen sterk verandert: overheidssubsidies nemen af, de concurrentie neemt toe, samenwerking met andere partijen is wenselijk en soms onvermijdelijk, en de achterban is meer divers en minder sterk gebonden. Een bestuur dat in deze snel bewegende wereld achterover leunt, doet zichzelf en de organisatie tekort.

Ik wens iedereen veel wijsheid toe en ik hoop op een ondernemende voorzitter die kansen ziet en pakt, en die samen met de leden de beautyprofessionals weer op de kaart zet.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *