schoonheidsspecialisten open

Schoonheidsspecialisten mogen vanaf 11 mei weer open

Schoonheidsspecialisten weer open vanaf 11 mei 2020

De overheid heeft vandaag aangekondigd dat de aangescherpte maatregelen voor contactberoepen worden versoepeld. Dat betekent dat schoonheidsspecialisten, maar ook kappers, pedicures, visagisten en nagelstylisten met ingang van 11 mei weer behandelingen mogen uitvoeren.

Alleen op afspraak en zonder klachten

De heropening van de sector gaat in op 11 mei met een ‘COVID-19 hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten’, samengesteld op basis van onder andere de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt het verplicht om alleen op afspraak te werken. Bij het maken van de afspraak, telefonisch of schriftelijk, zal gevraagd worden of de klant COVID-19-klachten heeft. Schoonheidsspecialisten behoren tot een beroepsgroep die al altijd gewend zijn aan zeer hygiënisch te werken. Iedereen is klaar om met het door ANBOS samengestelde protocol weer veilig aan de slag te gaan.

Wel of geen persoonlijke beschermingsmiddelen?

Het kabinet geeft nu aan dat contactberoepen niet per se een mondneusmasker hoeven te dragen. Anbos heeft, naast het verplichte hygiëneprotocol, een aanvullend advies over persoonlijke beschermingsmiddelen uitgebracht. Dit advies kan door schoonheidsspecialisten naar eigen inzicht opgevolgd worden.