plasticvrije cosmetica

Plasticvrije pop-up cosmeticawinkel in Groningen

Plasticvrije cosmetica

HappySoaps heeft vandaag de eerste plasticvrije pop-up cosmeticawinkel van Nederland geopend. Het jonge plasticvrije cosmeticamerk wil met deze tijdelijke winkel voor het eerst in Nederland consumenten een plasticvrij verzorgingsproduct bieden. De winkel bevat de complete plasticvrije cosmeticalijn van HappySoaps. Van Shampoo Bars, Gezichtsreiniger Bars, Deodorant tot Shaving Bars. Allemaal vrij van microplastics en ook niet in plastic verpakt. Alle producten van HappySoaps worden liefdevol met de hand gemaakt in Nederland. Marco Koers, oprichter van HappySoaps: “We hebben bewust gekozen voor productie in Nederland, omdat wij het belangrijk vinden om de CO2-voetdruk zo klein mogelijk te houden door onnodige reiskilometers te vermijden. Door het in Nederland te produceren weten we ook precies welke ingrediënten in onze producten zitten”

Plasticvrije pop-up- cosmeticawinkel

Marco Koers, ‘We zijn enorm trots dat we nu een eigen pop-up winkel hebben. Op dit moment verkopen we duizenden ‘Bars’ via onze eigen website en via tussenhandel. Plasticvrij is namelijk een groeimarkt. Al meer dan 60.000 consumenten kopen regelmatig onze producten.’
Een winkel stond al een tijdje op onze verlanglijst. Wij denken dat de Nederlandse consument dolgraag ‘plasticvrijer’ wil leven. Maar dan moet die kans wel geboden worden. Met deze winkel bewijzen we dat dat kan.’ De inventaris in de Groningse winkel vertegenwoordigt ongeveer 12.000 plastic flessen waar normaal shampoo, conditioner of andere cosmeticaproducten in zijn verpakt.

Grotere ambitie

De producten van HappySoaps liggen al bij ruim 750 gespecialiseerde cosmetica- en cadeauwinkels en zelfstandige supermarkten. Maar Marco Koers is ook in gesprek met de drogisterijen en de landelijke supermarktketens. Zijn doel is namelijk om de consument te bewegen zo min mogelijk cosmetica te kopen waar microplastics inzitten of die in plastic zijn verpakt. De komende maanden will hij kijken hoe consumenten reageren op de pop-up winkel en de producten.

Lees hier meer over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de cosmeticabranche