inge de munnik

Online marketing voor de schoonheidssalon

De meeste mensen kennen mij als founder van Beautyspot.nl. Dit is het platform waar ik de beautyprofessional wil helpen om nog beter te ondernemen of nog beter te worden in het vak. Wat misschien minder bekend is, is het feit dat ik geen opleiding in uiterlijke verzorging heb gedaan, maar levensmiddelentechnologie gestudeerd heb met een specialisatie in marketing (NIMA C). In het verleden was ik onder andere docent marketing aan de HAS Hogeschool in den Bosch.

Gespecialiseerd in online marketing strategie sinds 1999

Mijn passie voor zelfstandig ondernemen, online marketing  en innovatie is altijd de rode draad geweest in mijn carrière.  Ik ruilde mijn vaste baan (docent marketing aan een hogeschool) in voor een onzeker bestaan.Toen eind jaren ’90 internet opkwam wilde ik graag uitzoeken op welke manier je producten kunt verkopen via internet. Het werd een parfumerie met online geuradvies. In 2000 werd ik de eerste vrouwelijke beheerder van Startpagina. Van de beauty.startpagina.nl natuurlijk. En zo kwam ik als nuchtere datadriven marketeer in de glamourous beautywereld terecht.

Daarna ontwikkelde en exploiteerde ik diverse online concepten.  In 2011 gaf ik het boek “Eet je Mooi in 28 dagen” in eigen beheer uit met de daarbij behorende website www.eetjemooi.nl.  Ook werd ik met een aantal vrouwelijke partners winnaar van de Webwinkelvakdagen 2011 met de webwinkel Honneponnen, de winkel die het leven van vrouwen leuker maakt.  De herenonderbroeken die de verspreiding van nare geurtjes tegengingen werden een groot succes.

Online marketing voor Beautyspot.nl

Op 1 maart 2013 ging ik een samenwerking aan met Jaarbeurs.  Daar bracht ik de website Beautyvakbeurs.nl van Jaarbeurs en mijn eigen website Schoonheidsspecialistennieuws.nl samen in het nieuwe Beautyspot.nl. Ik was medeverantwoordelijk voor de initiële technische opzet van het platform.  Na de introductie van Beautyspot.nl op 28 oktober 2013 werd ik verantwoordelijk voor de online marketing, content, traffic, social media en verdere conceptontwikkeling van Beautyspot.nl. In drie jaar tijd ontwikkelde het platform zich van een underdog positie naar een belangrijke informatiebron voor de ondernemers in de professionele beautybranche. Eind 2016 is er sprake van 3x meer traffic en 80% van de bezoekers bereikt de website via organisch zoekverkeer en social media (gratis dus). Het bereik van het online platform is vele malen groter dan dat van traditionele vakbladen en heeft na de brancheorganisatie Anbos het grootste bereik onder de doelgroep. Daar ben ik supertrots op.

Consumentengedrag wordt meetbaar

Wat vind ik leuk aan online marketing? Het blijft fascinerend om te zien hoe mensen zich gedragen als ze op zoek zijn naar informatie of een product willen kopen. Waarom kopen mensen bepaalde artikelen in een speciaalzaak en anderen bij de discounter? Waarom komen mensen naar een salon, kliniek of praktijk? Komen ze er voor de kennis en advies van de professional of komen ze voor het merk dat er verkocht wordt? Waarom is het te woord staan van een ontevreden klant zo belangrijk en welke effecten krijg je als een klant zo blij is omdat hij of zij meer krijgt dan men verwacht? In real live kunt je niet zien wat er in die hoofden van consumenten omgaat. Het leuke aan online marketing is dat je het gedrag van de mensen ‘aan de achterkant van de website’ wel gewoon kunt volgen. Als je de webstatistieken goed bekijkt kun je precies zien hoe mensen zich gedragen. En eigenlijk is dat best simpel. Als ze iets niet interessant vinden dan haken ze gewoon af en verlaten ze de website. Maar als ze iets wel leuk vinden blijven ze langer of ze kopen een product. Ik bekijk de statistieken van de website goed en kom daardoor beter te weten wat consumenten willen.

Online marketing voor de salon of praktijk

Per 1 januari 2017 zijn de beautyvakbeurzen en het online platform Beautyspot.nl van Jaarbeurs overgedragen aan leveranciersvereniging BTP. En daarmee eindigt ook mijn werk voor Beautyspot.nl.  Ik wil nu ook de echte beautyprofessionals en andere ondernemers met  een praktijk aan meer klanten en omzet helpen. Deze nieuwe online marketingaanpak heeft zich voor Beautyspot.nl bewezen. Maar deze marketingaanpak kan ook heel goed gebruikt worden door de ondernemer die zich durft te onderscheiden.

Ik heb bewondering voor ondernemers in health, food, beauty en wellness die met behulp van hun vakkennis andere mensen helpen. Jullie hebben de vaardigheden en kennis om de leefstijl, het uiterlijk en de (mentale) gezondheid van klanten te verbeteren, zodat ze letterlijk of figuurlijk beter in hun vel zitten. Dat zou de hele wereld toch moeten weten?

Mijn visie: kijk goed wat er gebeurt in jouw markt en zet de behoefte van de klant centraal in jouw marketing aanpak. Kies voor een onderscheidende propositie van jouw praktijk en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden.

Speciaal voor professionals met een eigen praktijk hebben we hiervoor een nieuwe aanpak ontwikkeld. Samen bedenken we hoe we jouw doelgroep kunnen bereiken en hoe je daarvoor jouw website en social media in kunt zetten. Als we dit goed doen hebben we voor dit plan maar 1 A4 nodig. Vervolgens leer ik je de fijne kneepjes van mijn vak om jou te helpen om je praktijk meer bekendheid te geven en meer nieuwe klanten te werven.  Lees hier meer over marketing voor vak professionals met een eigen praktijk.