make-up voor mannen War Men

De eerste mannen make-up winkel ter wereld

Het make-upmerk War Paint for Men heeft zijn eerste winkel geopend in Carnaby Street in het centrum van Londen. Hier wordt het volledige assortiment van War Paint for Men-producten verkocht en het biedt mannen de kans om de producten ook zelf uit te proberen.

Oprichter Danny Gray: “Alles wat we als merk proberen te doen, draait om het normaliseren van mannen die make-up producten en hulpmiddelen gebruiken om zich zelfverzekerder te voelen. Ik ben zo trots en opgewonden dat ik ’s werelds eerste winkel met een make-upmerk voor mannen in Londen mag openen. Voor mij was het heel belangrijk dat ik niet alleen een winkel zou openen om producten te verkopen, maar dat ik een plek zou creëren waar mensen een ervaring kunnen opdoen. Ik wilde een ontspannen, uitnodigende plek creëren waar mannen zich op hun gemak voelen en meer kunnen leren over make-up “.

Danny Gray vindt het ook belangrijk om de mentale gezondheid van mannen onder de aandacht te brengen. Daarom zijn er sportpartnerschappen aangegaan met Norwich City FC en in de Rugby League met Wigan Warriors. De War Paint-winkel in Londen is ook het eerste onderkomen van The Lions Barber Collective, een groep non-profit topkappers, die zijn opgeleid in mentale gezondheidsondersteuning om zelfmoord onder mannen te helpen voorkomen

De winkel heeft ook verschillende technologische primeurs die de mannen helpen om de producten te ontdekken die het beste bij hen passen. Een daarvan is ‘Ask Danny’, een virtueel vraag- en antwoordspel. Consumenten kunnen op een scherm, waarop Danny in een stoel zit, alle vragen stellen over War Paint of mannenmake-up.

Een ander technologisch hoogstandje is ‘Designed by Me’, een innovatieve service waarbij in de winkel foundation of getinte moisturiser op maat worden gemaakt. Bekijk hier hoe de winkel tot stand is gekomen.