zzp kieskompas

Kieskompas voor ZZP-er in uiterlijke verzorging

Het ZZP landschap zal na 15 maart veranderen en de ZZP’er in uiterlijke verzorging zal daar ook mee te maken krijgen. Het is goed om als ZZP’er kennis te nemen wat politieke partijen voor ogen hebben. Dat kan vanaf 25 februari met behulp van een informatietool, speciaal ontwikkeld voor ZZP-ers: het ZZPKieskompas.  Er is genoeg te kiezen, want er zijn grote verschillen tussen de partijen. De toekomst, het werk en het inkomen is ook voor de ZZP’er in uiterlijke verzorging een serieuze zaak. Controleer daarom voor 15 maart of de partij waarop jij wil stemmen ook het beste voor heeft met jou als ondernemer in de uiterlijke verzorging.

Check het standpunt van verschillende politieke partijen

Hoe denken de verschillende politieke partijen er over onderwerpen die belangrijk zijn voor ondernemers in food, beauty, health en wellness? Verdwijnt bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek of de kleine MKB-regeling of moet de ZZP’er zich straks verplicht verzekeren voor arbeidsongeschiktheid of pensioen? En als dit verplicht wordt, worden deze verzekeringen dan goedkoper door ondersteuning vanuit de overheid? Of willen de politieke partijen alleen fiscale voordelen bij de ZZP’er weghalen waardoor er ineens een grote financiële druk op het bedrijf komt te liggen? En wat gaat er gebeuren met het btw-tarief op arbeidsintensieve diensten? Een weloverwogen en bewuste keuze is daarom voor deze ZZP’ers van groot belang.

FNV MOOI is mede-initiatiefnemer van het ZZPKieskompas, een informatietool speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers. Op www.zzpkiest.nu is alles over de belangrijkste standpunten en intenties van de grootste politieke partijen te lezen, zijn filmpjes met meer uitleg te bekijken en is achtergrondinformatie te lezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *