IPL laser wet big

IPL- en laserbehandelingen toch niet onder wet BIG

Minister van Ark, (Medische Zorg & Sport) concludeert vandaag dat er op dit moment geen reden is om IPL- en laserbehandelingen in het kader van de Wet BIG te reguleren. Hierin volgt zij het advies van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) waarin staat dat er geen aanleiding is om IPL- en laserbehandelingen als risicovolle handelingen aan te merken.

Schoonheidsspecialisten mogen IPL- en laser behandelingen blijven uitvoeren

Uit het onderzoeksrapport van RVS, gepubliceerd op 1 oktober 2020, bleek dat er sinds 2017 minder dan tien meldingen bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn geregistreerd.  Gezien het grote aantal IPL- en laserbehandelingen dat jaarlijks uitgevoerd wordt, is dit een zeer gering aantal, aldus het rapport van het RVS. Dit voornemen van de minister betekent dat gediplomeerde schoonheidsspecialisten deze behandelingen mogen blijven uitvoeren. Mayke Blokland, manager verenigingszaken van ANBOS: “Wij zijn blij met dit standpunt. Het is duidelijk dat de kwaliteit van de schoonheidsspecialisten gezien en gewaardeerd wordt. Al in 2016 is in een onderzoek van SENTIX aangetoond dat IPL- en laserbehandelingen door gediplomeerde schoonheidsspecialisten veilig kunnen worden uitgevoerd. Het recentelijke onderzoeksrapport van RVS bevestigt deze conclusie.“

Kwaliteit behandelingen gediplomeerde schoonheidsspecialisten

ANBOS: ”In onze consumentenvoorlichting benadrukken wij om als consument kritisch te zijn. Kies altijd voor een gediplomeerde beauty professionals met de juiste vakdiploma’s voor de behandelingen die zij of hij uitvoert. Kies altijd voor een salon die is aangesloten bij ANBOS, dan weet je dat je met gediplomeerde professionals te maken hebt. ANBOS zal er alles aan doen om te zorgen dat de kwaliteit van schoonheidsspecialisten voor de consument nog beter zichtbaar wordt, met die reden is het SKIN register opgezet.”

Minister van Ark is zeer positief over deze ontwikkeling en schrijft: “SKIN register is een positieve ontwikkeling wat het voor patiënten makkelijker maakt om invulling te geven aan hun eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of de door hun uitgekozen behandelaar voldoende gekwalificeerd is. Ik verwacht dat een onafhankelijk kwaliteitsregister voor schoonheidsspecialisten een bijdrage zal leveren aan verdere kwaliteitsverbeteringen in de cosmetische sector.”
Het SKIN register is openbaar en door iedereen te raadplegen. Of je nu consument bent, scholingsaanbieder, verwijzer of zorgverzekeraar.

Boost jouw marketing aanpak

Denk eens na: waarom kiezen klanten voor jouw schoonheidssalon? Wat doe jij anders of beter dan andere beauty professionals? Hoe zorg je ervoor dat consumenten, ook in de toekomst, voor jou blijven kiezen? Ben jij in staat om in te spelen op de behoefte van deze veranderende klant?

Mijn visie: kies voor een onderscheidende marktpositie van jouw praktijk, zet de behoefte van de klant centraal in jouw marketing aanpak en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden.

Daarom ontwikkelden wij voor professionals met een eigen praktijk een praktische marketing aanpak die er voor zorgt dat je de klanten werft die bij je passen.  Lees hier meer over marketing voor vak professionals met een eigen praktijk.

Ik denk graag mee op welke manier je beter op de veranderende markt kunt inspelen of nieuwe concepten kunt introduceren. Vul de quickscan in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.