consument bewust maken professionele huidverzorging

Consument bewust maken van professionele huidverzorging

Huidproblematiek neemt toe en eveneens is het verlangen naar een jong en vitaal uiterlijk groter dan ooit. Miljarden euro’s worden uitgegeven aan cosmetica waarin feelgood producten en decoratieve cosmetica het grootste aandeel heeft. Huidverbetering en anti aging staat bij iedereen op het verlanglijstje, terwijl de weg naar een huidspecialist nog steeds een obstakel blijkt te zijn. De consument is zich niet volledig bewust high tech huidverzorgingsproducten en van de behandelmogelijkheden binnen een salon of kliniek.  Ahmet Turkkani wil de consument bewust maken van wetenschappelijk onderbouwde behandelingen, producten en resultaten waarbij vooral ook de professionele behandelingen centraal staan. Daarom ontwikkelde hij het nieuwe skincare platform nononsensebeauty.nl (nog niet online) .

No Nonsense Beauty

Volgens Ahmet Turkkani eist de consument wetenschappelijk onderbouwde cosmetica. Hij is er van overtuigd dat er een plek is op de internationale markt binnen de wereld van de professionele huidverzorging waarbij de positionering van de huidspecialist maar ook de rol van een behandeling verbetert kan worden. Slechte producten bestaan immers niet, producten met een meerwaarde wel. Op het online skincare platform No Nonsense Beauty wil hij alle wetenschappelijk onderbouwde waarheden binnen de huidverbetering- en anti aging industrie in de spotlight zetten. Daarbij wil hij de rol van de huidspecialist, de professionele behandelingen en de daarbij behorende producten onderbouwd maar vooral begrijpelijk uitleggen.

No Nonsense Beauty is een bedrijf in de startfase met een flinke dosis ervaring binnen de internationale beauty- en skincare industrie. Ahmed Turkkani j is een befaamde en enthousiaste huidspecialist die al meer dan 20 jaar actief is binnen de internationale skincare industrie. Zijn doel is de consument bewust maken van wetenschappelijk onderbouwde behandelingen, producten en resultaten waarbij vooral ook de professionele behandelingen centraal staan.

Marketing en gewenst imago van de schoonheidssalon

Wat is de toekomst van de schoonheidssalon?  Wat doet de schoonheidsspecialist en waar staan ze  voor?  Het imago van de schoonheidsspecialist wordt bepaald door de marketing communicatie van schoonheidssalon (de zender van de boodschap) en de interpretatie van de consument (de ontvanger van de boodschap).

In Nederland zijn er duizenden schoonheidssalons en die adverteren vaak alleen in hun eigen verzorgingsgebied, dus lokaal. Daarnaast is de verscheidenheid van de schoonheidsspecialisten enorm, de ene schoonheidsspecialist is de andere niet. Dat is een belangrijke reden waarom er bij  de “gemiddelde” consument geen duidelijk beeld bestaat van wat een schoonheidsspecialist nu eigenlijk precies doet.

Een ander probleem is dat veel mensen kennelijk niet weten dat de schoonheidsspecialiste meer kan dan alleen op traditionele wijze de huid verzorgen (crèmepje, maskertje). Er is daarom een groot verschil tussen het werkelijk imago en het gewenste imago. Als marketing specialist vind ik het een goed initiatief dat de marktpositie van gediplomeerde schoonheidsspecialisten wordt aangescherpt waardoor er een eenduidiger imago van de huidprofessional bij de consument zal ontstaan en de consument weet wat daar te halen valt. Ik denk dat niet alleen Anbos en De huidprofessional, maar ook Ahmed Turkkani met zijn nieuwe platform No Nonsense Beauty hier een belangrijke bijdrage kan leveren.

Klanten werven met een gerichte marketingaanpak

Hoe zorg je ervoor dat klanten, ook in de toekomst, voor jou kiezen? Ben jij in staat om in te spelen op de behoefte van deze veranderende klant?  Mijn visie: kies voor een onderscheidende marktpositie van jouw praktijk, zet de behoefte van de klant centraal in jouw marketing aanpak en zorg dat je online zichtbaar bent. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden.

Daarom ontwikkelden wij voor huid- en beauty professionals met een eigen praktijk een praktische marketing aanpak die er voor zorgt dat je de klanten werft die bij je passen.  Lees hier meer over marketing voor vak professionals met een eigen praktijk.