cosmetische ingrepen

Aantal cosmetische ingrepen groeit

Op zaterdag 19 november 2016 vond het 3de Brussels Dermato-Esthetic Symposium plaats. Het symposium richt zich vooral op cosmetische ingrepen waarbij er niet gesneden wordt in het lichaam. Er waren sprekers uit binnen- en buitenland om de trends én de complicaties toe te lichten.  Volgens prof. dr. Jan Gutermuth, diensthoofd dermatologie UZ Brussel en organisator van het symposium groet het aantal aantal cosmetische ingrepen sinds 2000 jaarlijks met 10 procent over heel Europa.”Hoewel mensen gezonder leven en er vitaler uitzien, grijpen ze toch steeds vaker naar cosmetische behandelingen. Als je een 70-jarige vergelijkt met die van dertig jaar geleden is een 70-jarige van vandaag een 50-jarige van vroeger”.

Goede voorlichting bij cosmetische ingrepen belangrijk

“Je kan veel rimpels met de huidige techniek snel tegen gaan met een injectie botuline toxine of door het opvullen met fillers. Daardoor zijn de grote liftingsoperaties minder attractief. We zien ook dat veel dertigers het al beginnen gebruiken”, stelt prof. dr. Guthermuth. “Iedere ingreep kent risico’s. Als je injecteert, kan er een hematoom, een zwelling of een allergische reactie optreden. Daarom is het erg belangrijk om de patient op voorhand goed in te lichten.” Een voorafgaande screening van de patiënt is eveneens erg belangrijk. “Er zijn veel patiënten die hun uiterlijk slechter inschatten dan het is en hier ook meerdere uren per dag mee bezig zijn. Zij lijden aan een psychische aandoening, de stoornis van de lichaamsbeleving of ‘ingebeelde lelijkheid’. Die mensen worden er niet gelukkiger van”, aldus prof. dr. Guthermuth.

Marketing voor cosmetische behandelingen

Ben je op zoek naar een frisse blik op de trends en ontwikkelingen in jouw markt of ben je op zoek naar cijfers over bestedingen en de omvang van de markt? Als je inzicht hebt in wat er de externe bedrijfsomgeving gebeurt dan kun je voorkomen dat jouw bedrijf voor verrassingen komt te staan of dat je kansen te laat ontdekt.  Wil jij een betaalbare frisse blik op de trends en ontwikkelingen in de markt of niche waarin jij actief bent? Ik heb actuele kennis van de  schoonheidsbranche en kan je hierbij helpen.  Vraag nu een gratis quickscan aan.