social media marketing inge de munnik

Cursus social media zakelijk

Hoe creëer je zakelijk meer bereik, bezoekers en afspraken via je website met social media? Tijdens de Social Media training leer ik je ik je hoe je als professional een social media strategie op kunt zetten en hoe je deze succesvol kunt toepassen voor je eigen praktijk.

Samen met andere ondernemers leer je hoe je Social Media platformen zoals LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram in kunt zitten om je bereik te vergroten en meer klanten te werven. Na deze cursus kun je zelf aan de slag met een strategisch social mediaplan voor je eigen praktijk.

Inhoud van de cursus sociale media voor zakelijk gebruik

1. Korte social media introductie
Wat zijn social media? Wat zijn de voor- en nadelen voor bedrijven? Wat kun je bereiken met social media? Waarom social media inzetten? De introductie schetst een goed beeld over de mogelijkheden van social media voor praktijk of salon.
2. Social mediakanalen
We lichten de meest gebruikte kanalen verder toe: Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Wie gebruikt deze kanalen? Hoe werkt ieder kanaal? Wat zijn de voor- en nadelen per kanaal? Welk kanaal moet je als praktijk wanneer inzetten of juist niet? Indien gewenst kunnen ook andere social mediakanalen besproken worden.
3. Social media strategie
In dit onderdeel komen alle stappen van het realiseren van een social media strategie uitgebreid aan bod. Doelstellingen formuleren, doelgroepen segmenteren, een content planning maken, de marketingmix integratie en resultaten meten. Na iedere stap krijg je zelf de tijd om het onderdeel uit te werken. Na het doorlopen van alle onderdelen heb je een eigen strategie geformuleerd.
4. Social media tips en tools
De training eindigt met een aantal tips en tools. Deze maken het voor jou makkelijker om de strategie te realiseren en doelstellingen te behalen. Denk hierbij aan tips over het plaatsen van goede content of hoe je eenvoudig één bericht op meerdere kanalen kunt plaatsen.

Social media cursus voor zakelijk gebruik

Voor wie is de cursus Social Media Zakelijk bedoeld?

• Voor leveranciers die producten of diensten aan professionals in health, food, beauty en wellness professionals leveren en die hun klanten willen ondersteunen bij hun social media strategie
• Voor (lokale) gezondheidscentra die werken aan een gezonde leefstijl van de consument en die met hun social media gezondheid op een positieve manier onder de aandacht willen brengen.

De trainer: Inge de Munnik

De training wordt verzorgd door Inge de Munnik, een ervaren en onafhankelijk marketing specialist en online strateeg. Voorheen werkte ze als docent marketing aan een HBO-instelling. Je kunt tijdens deze lezing vele eyeopeners verwachten op het gebied van social media. Je zult nieuwe kennis opdoen die je direct in de praktijk kunt toepassen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op