emotionele intelligentie

EQFit nieuwe methode voor training emotionele intelligentie

EQFit:  Ontwikkel je EQ en pak de regie over je eigen geluk

Je kunt EQ ofwel emotionele intelligentie zien als het vermogen om de gevoelens en emoties van de mensen om je heen beter te begrijpen. Emotionele intelligentie, afgekort EQ, zegt iets over hoe iemand omgaat met emoties van zichzelf en anderen en hoe een persoon reageert in bepaalde situaties. Mensen met een hoog EQ gebruiken het bewustzijn van hun emoties en die van anderen om hun doelen te bereiken. Mensen met een hoog EQ denken mee, voelen je aan, begrijpen en helpen je.

Emotioneel intelligente vaardigheden zijn geen aangeboren talenten, maar aangeleerde vaardigheden, en zijn dus te verbeteren. Met een sterk ontwikkeld EQ weet je beter wie je bent en wat goed voor je is. Een sterk EQ zorgt ervoor dat je geluksgevoel niet afhankelijk is van anderen of van gebeurtenissen. EQFit is een nieuwe methode die je snel bewust maakt van wat je tegenhoudt en gedrag aanpast, zodat je negatieve prikkels of verwachtingen van anderen je minder beïnvloeden. Je krijgt hierdoor weer de regie over je eigen geluk.

EQfit maakt gedragspatronen zichtbaar en verandert ze direct!

Slechte gewoonten blijven bestaan doordat onbewust gedrag vaste patronen in onze hersenen zijn. Dit is zelfs fysiek zichtbaar in onze hersenen en het best vergelijkbaar met belopen van een veld vol hoog gras. De eerste keer dat je een pad bewandelt (= op een bepaalde manier reageren), moet het pad nog gemaakt worden. Hoe vaker je datzelfde pad bewandelt, hoe zichtbaarder en steviger het wordt. Daardoor wordt het ook steeds lastiger om die gewoonte te stoppen. Natuurlijk blijven we dat toch proberen, alleen doen we dat voornamelijk door de ratio aan te spreken: we lezen hoe we het anders moeten doen en horen tips om ons gedrag te veranderen. De kans op verandering is bij deze aanpak klein en zal lang duren omdat je met regelmaat terugvalt op het onbewuste handelen dat als patroon is vastgelegd in je hersenen. Daardoor steek je ineens toch weer die sigaret op of maak je een andere keuze waarvan je weet dat het op lange termijn niet de keuze is die je zou willen maken.

EQfit pakt dit anders aan. Door trainingen met fysieke oefeningen worden gedragspatronen zichtbaar gemaakt.  Daardoor wordt zichtbaar wie je écht bent, in plaats van dat jij vertelt wie je denkt te zijn of wat je denkt dat het sociaal wenselijke antwoord is.  Vervolgens wordt de oefening uitgebreid, zodat die gedragspatronen direct kunnen worden aangepast waar dat gewenst is. Geloof het of niet, maar na een training van ongeveer 1,5 uur loop je daadwerkelijk anders naar buiten en zal je direct anders gaan reageren op dagelijkse situaties. En die verandering is blijvend: herhaling van die training is niet nodig, wel worden er in andere trainingen andere gedragspatronen zichtbaar gemaakt en veranderd.

Voor wie is EQfit interessant?

Iedereen is gebaat bij een sterker EQ waardoor je beter weet en vooral ook voelt wie je bent en wat je wilt. Met EQfit leer je o.a. bewuster en effectiever te communiceren, samen te werken, je grenzen aan te geven, te accepteren, met weerstand om te gaan. EQfit is dus voor iedereen interessant omdat het een investering is in je persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke geluk ervaring. Er is ook een grote groep mensen die met een specifieke uitdaging bij EQfit komen, denk daarbij aan burn out, bore out, angststoornissen en verslavingen. Meer weten? Kijk op EQfit.nl of neem contact op met Marijke Weijmans (tel: 06-39880813).