een week offline

Digitaal detoxen; een week lang geen digitale verleiding

Onder een steeds grotere groep Nederlanders wordt de constante behoefte aan sociale bevestiging en het binnenhalen van nieuws vooral als irritant ervaren. Veel mensen geven aan dat de drang naar offline momenten toeneemt. Met deze signalen in gedachten introduceert het Nederlandse Opwaarderen.nl de “Data off, Life on week”. Tijdens de week van 10 tot 17 april wordt de mobiele data op duizenden telefoons in Nederland uitgeschakeld, zodat het ‘echte leven’ weer even centraal staat. Massaal afkicken van onze constante drang naar sociale bevestiging en gewoon eens kijken hoe we dat eind jaren 90 ook alweer deden. Het zal naar mijn idee ook een van de belangrijke wellness trends van 2018 worden.

Samen digitaal detoxen

Zodra de wekker gaat halen we meteen onze dagelijkse overdosis aan informatie binnen. Whatsappen tijdens het eten, Facebooken op het werk, Instagram checken voor het slapen gaan, Snapchatten tijdens de lunch, het continu vernieuwen van de webbrowser van nieuwswebsites, je werkmail binnen halen in het weekend. Het zijn voorbeelden waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken. De verslaving aan een smartphone is in verschillende generaties een veelvoorkomend verschijnsel. De behoefte aan een weekje digitaal detoxen neemt toe en hoe makkelijk is het als iedereen dat tegelijkertijd doet? Daarom introduceert Opwaarderen.nl de “Data off, Life on week” waarin iedereen bewust een week offline gaat.

Afkicken van digitale verslaving

Als online marketing specialist weet ik maar al te goed hoe het is om altijd online te zijn. Ik ben benieuwd wat een weekje dititaal detoxen met je doet.  Ik ga zelf dit voorjaar naar Cuba en daar is het internet heel erg slecht. Een mooie aanleiding om het zelf weer eens te ervaren. Daarom laat ik mijn smartphone thuis zodat ik geen enkele verleiding zal hebben om toch te proberen online te gaan. Ik wil zelf weer eens voelen hoe het is om met beide benen in het echte leven staan en de verleidingen van de digitale wereld even uit te schakelen.  Data off, Life on!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *