buiten trainen

Kunnen we niet meer buiten trainen?

Als er iets de afgelopen maanden duidelijk is geworden, is het wel het belang van onze openbare ruimte als het gaat om mensen actief, fit en gezond te houden. Buiten trainen is enorm populair geworden, mede omdat buiten sporten op dit moment veiliger voelt als het gaat om het besmettingsrisico. Het gebruik van de openbare ruimte voor sporten en bewegen groeide de afgelopen tijd zo snel dat op sommige plekken de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus niet nageleefd konden worden. Veel gave bootcamp, fitness en calisthenicsplekken werden begrijpelijkerwijs tijdelijk afgesloten en gingen tijdelijk ten onder aan hun eigen succes.

Buiten bewegen, spelen en sporten

In het belang van een gezonde leefstijl is het belangrijk om jongeren én ouderen uit te dagen om te bewegen, te spelen en te sporten waarbij het vooral draait om plezier maken.  Om snel meer openbare sportplekken te creëren, heeft de port- en speeltoestellenfabrikant Yalp het Workout Cycle 1.5 concept bedacht: een outdoor sportplek die ervoor zorgt dat er altijd buiten doorgetraind kan worden. Het is laagdrempelig maar biedt ook voldoende uitdaging voor getrainde sporters.

Dit concept richt zich niet alleen op calisthenics atleten of bootcampers maar ook op mensen die in de sportschool trainen volgens bijvoorbeeld het ‘Milon circle’ principe. Belangrijk is dat ieder station een andere spiergroep activeert, zodat je na afronding van alle 6 workout stations een complete full-body workout hebt gedaan.

De Yalp Workout Cycle 1.5 is een outdoor sportplek waarbij rekening wordt gehouden met social distancing. Zodat iedereen fit en gezond kan blijven, zelfs wanneer afstand houden een verplichting is