Het jaar 2000: 1e online parfumerie in Nederland

Kun je parfum ook online verkopen?

De markt van persoonlijke verzorgingsproducten, waaronder geuren ae cosmetica, is een grote markt.  Was in het jaar  2000 de tijd al rijp om parfums online te gaan verkopen?

Resultaten

Gezien het grote aantal bezoekers, bestellers en enthousiaste reacties kan men stellen dat er zeker draagvlak bestaat voor online verkoop van parfum. Het tijdschrift Libelle besteedde er maar liefst 3 redactionele pagina’s aan. In 2004 is de website aan derden verkocht.

Online parfumerie mét persoonlijk geuradvies

Onze aanpak: website met persoonlijk geur advies

Het assortiment van deze grootste en eerste online parfumerie bestaat uitsluitend uit luxe kwaliteitsgeuren van gerenommeerde modehuizen en -ontwerpers. Op de website is van ieder parfum een beschrijving te vinden met informatie over de samenstelling van de geur .

Een online operatie kan naar ons idee alleen succesvol zijn indien er relevante en unieke toegevoegde waarde wordt geboden. Het is erg moeilijk om te kiezen uit het overweldigende aanbod van parfums. Het aantal geuren is ontelbaar. De ene geur is nog lekkerder dan de andere. Maar welke geur past bij jou? Of bij degene die je wil verrassen met een uniek cadeau?

Door middel van een zelf ontwikkelde database slagen wij er in de consument te voorzien van een persoonlijk advies.  De consument kan een geur zoeken die past bij een geur die men reeds gebruikt, een geur die past bij het karakter van iemand of een geur die past bij zijn/haar sterrenbeeld. Eindelijk is er een hulpmiddel bij het kiezen van iets persoonlijks als een parfum.

De markt van persoonlijke verzorgingsproducten, waaronder geuren an cosmetica, is een grote markt.  Was in het jaar  2000 de tijd al rijp om parfums online te gaan verkopen?  In 1999 zijn in eigen beheer begonnen aan de bouw van de database. In 2000 werd de 1e online parfumerie gelanceerd.

In 2004 werd de website ALaParfumerie verkocht. Later werd er via deze website een nieuw concept gelanceerd (parfum abonnementen).

Most Recent Entries