Online propositie bepalen

In een (digitale) wereld waar het aantal merken en producten steeds verder toeneemt, is het belangrijk dat je een goede merkpositionering hebt. Dat geldt niet alleen offline, maar zeker ook ook online.  Een propositie is hoe je een dienst, product of bedrijf in de markt zet.

Een goede propositie is het beste vertrekpunt voor effectieve communicatie. Het zorgt voor duidelijkheid en onderscheid.  Je vertelt waarom jouw potentiele klanten jouw product of dienst zouden willen kopen. Wat beloof jij aan jouw doelgroep en wat maakt jou anders dan andere aanbieders? Wat maakt jou zo waardevol of zo anders dat de klant bereid is om een goede prijs voor jouw producten of diensten te betalen? Zonder onderscheidend vermogen is de prijs al snel de enige bepalende factor en dat ondergraaft op termijn je marges. Ik heb de kennis en ervaring om producten, merken en professionals in de leefstijlbranche (health, food, wellness) te helpen bij het bepalen of versterken van hun (online) propositie. Vraag nu een quickscan aan

Bepalen van jouw propositie en online marketing doelstellingen

propositie bepalen online marketingVeel ondernemers hebben moeite met het bepalen van hun online propositie en hun marketing strategie. Ze worden geleid door de dagelijkse bezigheden en nemen er soms te weinig tijd voor. Of ze zijn zo lang bezig in hun eigen marktsegment dat men er niet meer met een frisse blik naar kunnen kijken. Het kan daarom zinvol zijn om even afstand te nemen van je business.

Ik kijk naar kansrijke ontwikkelingen in de markt, zoals de trends en ontwikkelingen in de zorg,  food, uiterlijke schoonheid en wellness. Vervolgens kijk ik naar de kracht van bedrijven en merken,  ik ontdek wat ze ze uniek maakt in de markt.  Ik help bedrijven, merken en professionals die durven en willen aanpassen aan de snel veranderende omgeving en die een unieke, authentieke positie willen innemen in hun markt.

Laat zien waar je voor staat en claim autoriteit op jouw vakgebied. Vervolgens bepalen we welke content we online gaan zetten en via welke social media we jouw unieke boodschap gaan verspreiden. Want door online te laten zien waar je goed in bent, word je ook beter gevonden. Een aangescherpte (online) positionering en een goede uitvoering van je online marketing zorgt voor meer merkbekendheid, meer bezoekers op je website, meer leads en klanten.

Wil jij je online propositie versterken?

Ik ga samen met jou op zoek naar jouw sterke punten en het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf.   Het wordt altijd maatwerk, want iedere ondernemer is uniek, heeft  zijn eigen marktgebied en eigen concurrentie. Samen met jou maak ik de vertaalslag naar jouw business, jouw boodschap en jouw doelgroep. En vervolgens stellen we samen vast waar jij voor wil gaan!  Bekijk mijn online concepten.

Wat ik nog meer meebreng?

  1. Passie voor online marketing: fulltime actief op internet sinds 1999.
  2. Kennis van de markt. trends en ontwikkelingen in leefstijl, food, health en beauty en wellness
  3. Ondernemer met visie, daadkracht en creativiteit. Founder van Beautyspot.nl en Eetjemooi.nl en diverse andere websites en webwinkels. Ik weet hoe internet werkt.
  4. Specialist contentmarketing, social media marketing en SEO
  5. Vakkundig: Nima C, docent marketing aan HBO en SRM.
  6. Praktisch. Plan opstellen en gewoon doen. Daarna meten, weten en verbeteren.
  7. Kennis overdragen: ik deel mijn kennis en ervaring graag met anderen
  8. Humor. Ik neem mezelf niet altijd even serieus.

Wil je weten hoe er meer bezoekers naar je website kunt trekken en hoe je zo veel mogelijk leads of afspraken kunt genereren? Mail je naam en de URL van je website. Ik laat je dan snel weten wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn om met behulp van een aangescherpte propositie meer klanten te werven.