virtual reality schoonheidsbehandeling

Virtual reality geeft schoonheidsbehandeling een extra dimensie

Virtual reality in beauty en wellness

Vitual reality is een omgeving die je via een speciale VR bril ofwel headset kunt bekijken. De gebruiker ziet en hoort een levensechte ervaring die vaak interactief is.  Hoe zou het zijn als je je gedurende een schoonheidsbehandeling op een Caribisch strand waant? Een felblauwe zee, wit zand en wuivende palmbomen om je heen terwijl je heerlijk gemasseerd wordt?  Als je tijdens de behandeling een virtual reality bril draagt wordt het een onvergetelijke belevenis.

Klant wil onvergetelijke belevenis

Als ondernemer moet je altijd op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de wereld. Ik ontdekte de vele mogelijkheden van de VR bril voor de wellnessbranche in Tokyo en Milaan. In Tokyo zag ik robots als mensen functioneren. Dat klinkt nog heel science-fiction, maar geloof me; binnen tien jaar zitten ze achter de balies van resorts en wellnesscentra. In de beauty- en wellnessbranche wil de klant steeds méér dan een standaardbehandeling. Hij of zij wil vooral een belevenis, een onvergetelijke ervaring op een manier die bij blijft. De VR-bril biedt deze mogelijkheid omdat hiermee nog meer zintuigen geprikkeld worden.”

Virtual reality steeds toegankelijker

VR-expert Tim Nijland weet alles van de Virtual reality-bril: “Het is behoorlijk revolutionair. Dit stukje techniek wordt nu voor het eerst ingezet voor de Nederlandse beautybranche. Virtual reality staat nu nog aan de vooravond, maar wordt steeds meer mainstream”, voorspelt Nijland. “Over een paar jaar shoppen we allemaal met zo’n bril op en volgen we beautyworkshops vanuit onze luie stoel. Met een VR-bril waan je je echt in een andere wereld. Voor het ‘bounty-eiland gevoel’ hoef je echt niet iedereen mee te nemen naar Curaçao. De techniek zorgt ervoor dat je overal om je heen bijvoorbeeld een strand ziet. Dat kan natuurlijk een enorme ontspannende toevoeging zijn op een schoonheidsbehandeling.”. Tijdens een beautybeurs in Utrecht konden beautyprofessionals de VR bril een keer proberen. De meeste mensen vinden dat het wel een extra dimensie geeft aan een behandeling.

Inspelen op de veranderingen in de markt

Houdt jouw bedrijf de ontwikkelingen in de markt bij of laat je kansen liggen? Als je inzicht hebt in wat er de externe bedrijfsomgeving gebeurt dan kun je voorkomen dat jouw bedrijf voor verrassingen komt te staan of dat je kansen te laat ontdekt.  Wil jij een betaalbare frisse blik op de trends en ontwikkelingen in de markt of niche waarin jij actief bent?

Geef aan van welke markt of marktsegment je de nieuwste trends en ontwikkelingen wil weten en aan welke bedrijfsactiviteiten je denkt. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Informatie aanvraag markt verkennen
Wij houden ook niet van spam. Lees onze privacy Statement