IWR zet koers naar exclusieve wellnessresorts

Thermen Barendrecht ging in april 2020 failliet, nadat het vanwege de eerste coronalockdown de deuren moest sluiten. Ook andere resorts hadden zwaar te lijden onder de coronamaatregelen. International Wellness Resorts (IWR), heeft de failliete sauna in Barendrecht in december overgenomen en wil het resort na een grondige renovatie eind april heropenen. Het wordt het eerste ‘BeWellness exclusive resort’ binnen de groep. De opening van het exclusieve Thermen Barendrecht past in de groeistrategie van het bedrijf, waarbij het nieuwe resorts bouwt en bestaande overneemt. ,,Het komend jaar willen we meer van dit soort exclusieve wellnessresorts neerzetten en bestaande resorts upgraden en vernieuwen”, zegt Van den Bos-Nauta. International Wellness Resorts(IWR) werd in maart 2011 opgericht en maakte met toonaangevende wellnessresorts als Veluwse Bron, Zwaluwhoeve, Elysium, Spa Puur of het Duitse Bali Therme van een dagje sauna een luxe dagje vakantie.

Mooiste en meest luxueuze wellnessresort van Nederland

Nu de sauna’s weer open mogen, vormen de hoge gasprijs en het tekort aan personeel een groeiend probleem. Met een luxe restaurant onder begeleiding van Topchef en tv-kok Herman den Blijker, kunst van beroemde meesterschilders en een VIP-behandeling voor gasten wil Themen Barendrecht moet het meest exclusieve wellness resort van Nederland worden. IWR mikt met het nieuwe resort op een nieuwe doelgroep in het hoogste marktsegment. ,,We streven op het gebied van wellness naar een niveau dat in Nederland nog niet bestaat. Een VIP-dag met een vijf-sterrenervaring, die mensen een keer meegemaakt willen hebben”, zegt woordvoerster Hester van den Bos-Nauta.

Thermen Barendrecht zal maximaal 150 gasten per dag toelaten. Zo wordt de rustige sfeer gegarandeerd. Een los toegangsbewijs kopen kan niet. Het resort biedt alleen arrangementen aan. Gasten worden door een bell boy van de parkeerplaats naar de ingang gebracht. Daar hoeven ze niet in de rij te staan, maar krijgen ze een drankje en worden ze in de lounge persoonlijk ingecheckt door gastvrouwen, terwijl ze het dagprogramma doornemen. Binnen kunnen gasten uit allerlei luxe sauna’s, baden, massages en behandelingen kiezen, zoals een gezichtsbehandeling met kaviaar. De compleet gerenoveerde sauna’s en andere wellnessfaciliteiten hebben diverse kunstthema’s met werken van Hollandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Zo heeft de rustruimte een sterrenhemel met De Nachtwacht. Het culinaire deel is een belangrijk aspect van de VIP-dag. De beroemde chef-kok Herman den Blijker heeft het concept bedacht, de menukaart bepaald, het personeel getraind en begeleidt het culinaire deel van het resort. Zo zijn er een oester- en sushibar en een champagne- en cocktaillounge. De gerechten worden aan tafel geserveerd of live bereid, bijvoorbeeld door de Japanse Teppanyaki-chef. Een sommelier adviseert over de bijpassende wijnen.

Foto: Verlichting.nl