apple eerstelijnszorg technologie

Apple opent eigen klinieken voor eerstelijnszorg

Apple is van plan om in het voorjaar van 2018 twee ‘AC Wellness’-klinieken te openen voor haar werknemers en hun gezinnen, zo meldt onder andere the Guardian. De klinieken worden gevestigd in Santa Clara County in de buurt van het hoofdkantoor van Apple en Apple Park.  AC Wellness Network heeft als doel om met behulp van technologie en hoogwaardige zorg een betere, toegankelijke relatie met patiënten te realiseren, waardoor de patiënttevredenheid wordt verbeterd.

Het bedrijf heeft onder andere vacatures voor artsen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen. Eén vacature voor een huisarts benadrukt de behoefte aan ervaring met “het voorkomen van toekomstige ziekten” en  “enthousiasme voor nieuwe methoden van zorgverlening met behulp van technologie”. Apple is ook op zoek naar deskundigen die zich gaan bezighouden met het ontwikkelen en implementeren van personeelsprogramma’s om gezond gedrag te bevorderen en ziekten te voorkomen.

Naar verluidt zal Apple haar AC Wellness-klinieken en -personeel gebruiken om zijn eigen gezondheidszorg gerelateerde technologieën te testen. In samenwerking met Stadford School of Medicen is Apple is met haar Apple Watch met hartslagsensor betrokken bij onderzoeken naar hartziekten. Apple levert ook apparaten en hulpmiddelen aan de medische industrie die de gezondheidszorg “persoonlijker” zullen gaan maken.

Marketing in de zorg

Speel jij als ondernemer in de zorg al voldoende in op deze nieuwe  ontwikkelingen? Is jouw praktijk klaar voor een nieuwe toekomst waarin technologie een belangrijke rol speelt? Pak je kansen in de markt en bepaal je toekomstige propositie.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *