eten uiterlijk

Kansen voor leefstijlbegeleiding in 2019?

Is er een verband tussen eten en het uiterlijk? Beautyredacteur Annette van &C Magazine (het magazine van Chantal Janzen) vroeg zich af of je je huid met voedingssupplementen mooi kunt slikken. Iedere dag een pilletje slikken en alle oneffenheden zouden voorgoed verdwijnen? Is het inderdaad zo eenvoudig?  Daarover wilde ze alles weten en ze nam hierover contact met mij op.

Betrouwbare informatie over relatie tussen eten en uiterlijk

Ik kan me de vraag van Annette goed voorstellen, zij wil haar lezers goed informeren als het om de invloed van voeding op het uiterlijk gaat.  Consumenten horen steeds vaker iets over de kracht van voeding voor je gezondheid in het algemeen, en over voeding als preventief medicijn tegen allerlei kwaaltjes. Voedingssupplementen zijn hot! Je leest van alles over op websites en er wordt reclame voor gemaakt op radio en televisie.

Maar hoe betrouwbaar zijn die berichten? De informatie die consumenten hierover lezen berusten soms meer op geloof of commercie dan op wetenschap. Omdat ik graag wilde weten hoe dit precies in elkaar zit heb ik in 2011 onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op het uiterlijk. Wat is er wetenschappelijk wel en niet bewezen? Voor mijzelf en de mensen die over dit onderwerp harde informatie zoeken ontwikkelde ik de website Beautyfood.org.

Uit dit onderzoek blijkt dat een dieet dat fruit, groente en olie (bij voorkeur uit vis/noten) bevat voorziet in de antioxidant vitamines A, E en C en betacaroteen. Want deze voedingsstoffen dragen bij een mooie huid.

Voor mij is in ieder geval bewezen dat een gezonde voeding en een mooi uiterlijk en je goed voelen met elkaar samenhangen en de meeste leefstijlprofessionals denken daar hetzelfde over. Het stimuleren van gezond eten is goed draagt er altijd aan bij dat consumenten zich gezonder en fitter gaan voelen en er dan ook nog eens beter uit gaan zien. Consumenten zouden zo veel mogelijk hun maaltijden moeten gaan bereiden uit pure, onbewerkte levensmiddelen.  Veel groenten en fruit eten vooral veer varieren met de voeding. Een mooi thema voor 2019!

Kans voor leefstijlbegeleiding in 2019

Als consumenten daar geen zin of tijd in hebben dan kunnen voedingssupplementen een aanvulling zijn. Het is belangrijk dat mensen hier goed over geadviseerd worden, want er kan ook overdosering plaats vinden. Voor deskundige leefstijl professionals ligt hier misschien een kans want Leefstijlbegeleiding komt in 2019 ook in het basispakket van de zorgverzekering. Wil je weten of dit iets voor jouw kliniek of praktijk is? Neem dan contact met mij op.