Contentstrategie

Welke content zet je op de website en social media?

Ook voor ondernemers met een eigen praktijk is het belangrijk om online zichtbaar te zijn. Door middel van relevante en onderscheidende content blijf je in beeld bij jouw doelgroep.

Bij een contentstrategie bepaal je welke content (thema’s, onderwerpen) relevant is voor jouw websitebezoekers.  Ook vertel je wat jij voor jouw klanten kunt betekenen en waar jij als professional goed in bent (anders of beter dan anderen) .  Uitgangspunt hierbij is het onderscheidend vermogend van jouw bedrijf of diensten. De contentstrategie is de basis de boodschap die je via jouw website over wil brengen en bevat de volgende onderdelen:

  • Welke content is relevant voor jouw doelgroep?
  • Wat kun je voor jouw klanten betekenen? Wat doe je beter of anders dan andere in jouw (lokale) marktgebied
  • Wat wil je met je website bereiken? Is het een visitekaartje van jouw praktijk of wil je ook nieuwe klanten werven?
  • Welke content zet je waar op je op de website? Plan invulling nieuwe content strategie op website (sitemap)

Nadat de nieuwe content strategie is vastgesteld wordt de huidige indeling van de website geanalyseerd en wordt er een voorstel gemaakt voor een nieuwe indeling. Indien nodig maken we nieuwe categorieën en sub pagina’s aan. Tevens wordt de nieuwe naamgeving van de categorieën en subcategorieën vastgesteld, mede op basis van relevante zoekwoorden.

contentstrategie Site map

De output is een nieuwe sitemap: een lijst met pagina’s van de aangepast website:

  • Bestaande pagina’s die ongewijzigd blijven
  • Nieuwe pagina’s
  • Pagina’s waarvan de naam aangepast moet worden (met redirects)
  • Vervallen pagina’s (met redirects).

Deze lijst kan worden aangevuld met andere gewenste veranderingen zoals het aanpassen van teksten en het herschrijven van blogs en/of het verbeteren van je website.
De gewenste veranderingen moeten worden doorgevoerd door jouw website bouwer. Ook zul je zelf tijd moeten besteden aan het (her)schrijven van teksten en blogs.

Wil je weten hoe er meer bezoekers naar je website kunt trekken en hoe je zo veel nieuwe klanten kunt werven door middel van een goede contentstrategie? Mail je naam en de URL van je website. Ik laat je dan snel weten wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn.