Het werken met een online marketingplan is een de belangrijkste voorwaarden om online succesvol te zijn en dat geldt ook voor een salon, kliniek of praktijk. Je moet weten waar je staat en waar je naar toe wilt. Toch vinden veel professionals dit lastig. Ze zijn liever bezig met hun vak dan dat ze werken aan hun online marketingstrategie. En juist daar kan ik je bij helpen.  Samen werken we aan een nieuwe marketingaanpak voor jouw salon, kliniek of praktijk uit.

Online marketingplan voor jouw salon, kliniek of praktijk

online marketingplan schrijvenOm beter te kunnen presteren in Google is het belangrijk om te weten waarin jij goed bent. Ik kan je helpen bij het uitdenken van een online marketingplan. Dat doe ik niet alleen op basis van mijn ervaring, maar ook op basis van reeds beschikbare data en een beperkt online onderzoek.
In mijn online marketingplan
  • Stellen we samen vast op welke doelgroepen jij je wil richten
  • Stel ik een aantal vragen aan jou over je salon en jouw visie op huidverzorging, huidverbetering en jouw visie op ondernemen.  Wat is jouw specifieke vakkennis?  Wat inspireert en prikkelt jou als professional? Waar wordt je blij van? Dat wordt namelijk de basis van jouw verhaal, jouw unieke verhaal waarmee je je doelgroep overtuigt.
  • Bepalen we samen waarin jij goed bent en wat je anders/beter doet dan jouw concurrenten
  • Ga ik kijken hoe jouw concurrenten zich presenteren op Google
  • En zorgen we ervoor dat jouw boodschap, jouw unieke verhaal zowel in Google als op de website duidelijker wordt weergegeven waardoor er meer mensen naar je website doorklikken en je beter gevonden wordt
Samen werken we jouw ideale marketingmix uit: zoekmachine optimalisatie, social media en meer.  Ik geef je tientallen marketingtechnische adviezen ter verbetering die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren. In combinatie met een webanalyse is het mogelijk om de resultaten op de voet te volgen. In de online wereld is alles meetbaar, dus ook je doelstellingen. Als we veranderingen door gaan voeren kun je precies zien wat het je oplevert.

Een (online) marketingplan is de basis van al je andere marketingactiviteiten. Met een slim plan pak je een voorsprong op je locale concurrentie.  Met een goed online marketingplan wordt het veel eenvoudiger om dingen op Social Media te posten of je website zodanig aan te passen dat je meer klanten krijgt. Je kunt voor jezelf afwegen wat de vervolgstappen zijn en waar je zelf in het vervolg prioriteit aan geeft.

Prijs van een online marketingplan

Een online marketingplan onbetaalbaar? Voor jou wel als het je meer omzet en succes oplevert.  Maar als investering zijn de kosten heel goed te overzien.  De kosten voor je marketingplan verdien je binnen no-time weer terug.  Met een paar nieuwe klanten per jaar heb je de kosten er zo uit.
Gezien mijn jarenlange ervaring in de professionele beauty- en healthbranche kan ik een aantrekkelijk tarief  hanteren voor de salon, kliniek en praktijk.  Wil je weten of het ook voor jouw salon, praktijk of kliniek interessant is? Vraag dan vrijblijvend informatie aan. Mail de URL van de website en je naam naar info@ingedemunnik.nl. Ik neem dan snel contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Aanvullende ondersteuning

Als je bezig bent met de uitvoering van je online marketingstrategie dan kan het zijn dat er technische aanpassingen nodig zijn die je zelf niet kunt of wilt doen. Of je webbouwer moet iets aanpassen, maar je vindt het lastig om door te geven wat er precies moet gebeuren.  Er zijn altijd wel vragen die je beantwoord wilt hebben. Natuurlijk wil je niet uren op internet zoeken naar het antwoord. Als aanvulling op een online marketingplan kun je een abonnement nemen op aanvullende ondersteuning in de vorm van een persoonlijk advies. Daarnaast monitor ik de ontwikkelingen op je website en signaleer ik opvallende veranderingen. Zo blijf jij lekker bezig met je vak, en waar je geen verstand van hebt, of te weinig tijd om uit te zoeken, dat vraag je gewoon even aan mij.